Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2004
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συναγερμός από τα συνδικάτα

Προαναγγέλλουν μαζικό «παρών» στο συλλαλητήριο των ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ το ερχόμενο Σάββατο, 11 του Σεπτέμβρη

Από το περσινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ στη Θεσσαλονίκη
Από το περσινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ στη Θεσσαλονίκη
Οσο πλησιάζουν οι μέρες για τα εγκαίνια της 69ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνεται ολοένα και πιο έντονα η απόφαση του εργαζόμενου λαού της Θεσσαλονίκης, σε κοινό μέτωπο με την αγροτιά, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τη νεολαία, ευρύτερα τα λαϊκά στρώματα στις πόλεις και στα χωριά, να συμμετάσχουν στην αγωνιστική «υποδοχή» του πρωθυπουργού που οργανώνουν το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΥ. Να στείλουν το μήνυμα αγώνα κι αντίστασης στην πολιτική συνέχισης και έντασης της αντιλαϊκής επίθεσης μέσα από τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 του Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου, και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη ΔΕΘ.

Μαζικό «παρών» προετοιμάζονται να δώσουν οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, που ενώ έχει ήδη μπει ο Σεπτέμβρης ακόμη δεν πήραν τις προβλεπόμενες αυξήσεις, ούτε την καλοκαιρινή τους άδεια. Αυτή την απόφαση εκφράζουν κατά την καθημερινή επαφή που έχουν με τους συνδικαλιστές της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων στο πλαίσιο των καθημερινών εξορμήσεων ενημέρωσης στο κέντρο της πόλης και στα μεγάλα πολυκαταστήματα. Δηλώνουν αποφασισμένοι να μετατρέψουν το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ σε κορυφαίο σταθμό του αγώνα τους για 35ωρο, 5ήμερο, 7ωρο, ενάντια στην παραπέρα διεύρυνση του ήδη διευρυμένου ωραρίου.

Τη δυναμική συμμετοχή τους προετοιμάζουν και οι καπνεργάτες που συσπειρώνονται στο «Παγκαπνεργατικό» Συνδικάτο. Θα προβάλουν τις διεκδικήσεις τους για δουλιά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και θα απαιτήσουν από την κυβέρνηση να πει «όχι» στο σταμάτημα της καλλιέργειας καπνού στη χώρα μας ώστε να μην οδηγηθούν οι οικογένειές τους στην ανεργία.

Στο πλευρό των εργατών παίρνουν τη θέση τους και οι ΕΒΕ. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Θεσσαλονίκης ξεκαθαρίζει απευθυνόμενη προς τους χιλιάδες μικρομεσαίους: «Απέναντι στο "μαύρο μέτωπο" ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που συμπληρώνεται ιδανικά από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και οι έμποροι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά μόνο τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα».

Σ' αυτή την κατεύθυνση ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Επιπλοποιών Νομού Θεσσαλονίκης πήρε απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ και καλεί όλους τους επιπλοποιούς να συμμετάσχουν και συσπειρωμένοι σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τη νεολαία, να δυναμώσουν το μέτωπο πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, η οποία θα συνεχίσει την επίθεση στο εισόδημά τους.

Προσκλητήριο αγώνα απευθύνει και η ΠΑΣΥ με καθημερινές περιοδείες στα χωριά και συζητήσεις με τους αγρότες, οι οποίοι καθημερινά στον αγώνα τους για την επιβίωση βρίσκονται αντιμέτωποι με την αντιαγροτική επίθεση της ΕΕ που υλοποιούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Καλεί τους αγρότες να κάνουν πέρα τις συμβιβασμένες και νόθες συνδικαλιστικές ηγεσίες οι οποίες έχουν στηρίξει τις πολιτικές που οδηγούν την αγροτιά στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια. Με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥ σημειώνει: «Οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες. Δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τις παράτες και τις συνήθεις εξαγγελίες που για μια ακόμα φορά θα προσπαθήσουν να συγκαλύψουν την τραγική κατάσταση της αγροτιάς. Οποια μέτρα εξαγγελθούν θα επιβεβαιώνουν τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη (2011-02-05 00:00:00.0)
ΠΑΜΕ μαζί! (2005-10-30 00:00:00.0)
Μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις (2003-02-12 00:00:00.0)
Κάλεσμα για τις 2 του Φλεβάρη (2003-01-22 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν τα συλλαλητήρια αντίστασης (2002-12-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ