Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ξεπουλάνε την ΚΕΟΣΟΕ σε ιδιώτες!

Το δρόμο του ξεπουλήματος των συνεταιριστικών οργανώσεων σε ιδιώτες, που χάραξε η κυβέρνηση με το νέο νόμο - ταφόπλακα για τους συνεταιρισμούς, αποφάσισε να ακολουθήσει προκαταβολικά η διοίκηση της κορυφαίας αμπελοοινικής συνεταιριστικής οργάνωσης ΚΕΟΣΟΕ.

Οπως ανακοινώθηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, η διοίκηση της ΚΕΟΣΟΕ και οι επιχειρήσεις «Σβώλου» υπέγραψαν σχετική συμφωνία για επιχειρηματική συνεργασία, η οποία προβλέπει την ανάθεση στην παραπάνω εταιρία του μάνατζμεντ του «Αττικού Οινικού Κέντρου», όπως θα ονομάζεται η μεικτή πλέον επιχείρηση, καθώς και τη διακίνηση και πώληση των προϊόντων.

Η διοίκηση της ΚΕΟΣΟΕ που, όπως αποδεικνύουν οι ενέργειές της, πρωτοστατεί στην εφαρμογή της πολιτικής ξεπουλήματος των συνεταιρισμών σε ιδιώτες - είναι η πρώτη φορά που συνεταιριστική οργάνωση «συνεργάζεται» κατ' αυτό τον τρόπο με ιδιωτική επιχείρηση - επιχείρησε να παρουσιάσει τη συγκεκριμένη συμφωνία ως ιδιαίτερα σημαντική για την αγροτική οικονομία και τους αγρότες της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Ενωσης, Χρ. Μάρκου, εμφάνισε τη συγκεκριμένη απόφαση ως τη μόνη λύση σωτηρίας της ΚΕΟΣΟΕ, προβάλλοντας ως άλλοθι το ότι «η ΚΕΟΣΟΕ δεν έχει τις κατάλληλες θεσμικές και λειτουργικές προϋποθέσεις για να προβεί μόνη της σε τέτοιες κινήσεις».

Αντί, λοιπόν, η διοίκηση της ΚΕΟΣΟΕ να καταγγείλει ευθέως την κυβερνητική πολιτική και να απαιτήσει αγωνιστικά την αναβάθμιση του συνεταιριστικού κινήματος και την προάσπιση των συμφερόντων των αγροτών, επιλέγει να «συνεταιριστεί» με τα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ