Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Το έργο καρκινοβατεί...

Παρέμβαση του ΔΣ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών

Να μην ανασταλεί η λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου Πατρών, ζητά με απόφασή του προς τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Δικαιοσύνης, Γιώργο Σουφλιά και Αναστάσιο Παπαληγούρα αντίστοιχα και τους εμπλεκόμενους φορείς, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών (ΠΣΔΑΤΜ).

Στην επιστολή του το ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Τοπογράφων, με αφορμή την αναστολή της λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου Πατρών, τονίζει πως πρέπει ο ελληνικός λαός να στηρίξει το Κτηματολόγιο, που είναι περιουσία του και καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις λύσεις που προτείνει το ΔΣ του Συνδέσμου για να λειτουργήσει σωστά το Κτηματολόγιο αλλά και οι πολίτες να εξυπηρετούνται καλύτερα.

Ακόμα, γίνεται λόγος για έλλειψη προσωπικού των κτηματολογικών γραφείων καθώς, όπως τονίζεται, «τα μεταβατικά κτηματολογικά γραφεία λειτουργούν σήμερα με το προσωπικό του υποθηκοφυλακείου - συχνά είναι μόνος ο υποθηκοφύλακας - χωρίς ούτε έναν Τοπογράφο Μηχανικό ή άλλον τεχνικό, πράγμα που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία». Επισημαίνεται επίσης, πως ο ΠΣΔΑΤΜ έχει καταθέσει κατά καιρούς και άλλες προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των Κτηματολογικών Γραφείων.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι ο ΠΣΔΑΤΜ είναι υπέρ της άμεσης ίδρυσης των Οριστικών Κτηματολογικών Γραφείων «με πλήρη στελέχωση και μηχανογράφηση, η λειτουργία των οποίων θα φέρει τον εκσυγχρονισμό σε όλες τις πλευρές της αγοράς και διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας» και κατά των γραφειοκρατικών διαδικασιών που προκαλούν εμπλοκές και καθυστερήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ