Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ομολογεί την αποτυχία

Την αποτυχία της κυβέρνησής του, αλλά και της προηγούμενης στο θέμα της αποτοξίνωσης στις φυλακές, εμμέσως πλην σαφώς, αναγνώρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, με αφορμή την επίσκεψή του χτες στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων στον Ελαιώνα Θηβών, παραδέχτηκε ότι «η μέχρι σήμερα λειτουργία του Θεραπευτικού Κέντρου του Ελαιώνα δεν εκπληρώνει τους στόχους της πολιτείας».

Χαρακτηριστικά, ο Αν. Παπαληγούρας ανέφερε το γεγονός ότι σήμερα στον Ελαιώνα Θηβών κρατούνται μόνο 40 κρατούμενοι - χρήστες ναρκωτικών, όταν είναι γνωστό ότι ο αριθμός των κρατουμένων που έχουν σχέση με ναρκωτικές ουσίες είναι τρομακτικός. Ο υπουργός ανέφερε ότι «σ' ένα χώρο 270 στρεμμάτων με υποδομές, δυνατότητες και δεκάδες κτίρια που κατασκευάστηκαν για να στεγάσουν περί τους 300 κρατούμενους για αποτοξίνωση, σήμερα κρατούνται μόλις 40 - με φύλακες τρεις φορές περισσότερους από τους φυλασσόμενους και πως με τόσους πολλούς κρατούμενους - χρήστες στις φυλακές, ο Ελαιώνας θα έπρεπε να εξαντλεί την πληρότητά του για να δικαιώσει το σκοπό του».

Καλές οι επισημάνσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, ωστόσο, οι ευθύνες γι' αυτήν την κατάσταση βαραίνουν και το υπουργείο του και την κυβέρνηση. Τέλος, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ανακοινώσει μια σειρά κίνητρα, για να προχωρήσει το πρόγραμμα αποτοξίνωσης στις φυλακές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ