Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΧΑΡΤΕΛΛΑΣ»
Απεργούν σήμερα και αύριο

Με 48ωρη απεργία, σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, απαντούν οι εργαζόμενοι στη χαρτοβιομηχανία «ΧΑΡΤΕΛΛΑΣ» στην απόφαση της ιδιοκτήτριας πολυεθνικής «GEORGIA PACIFIK» να μεταφέρει το εργοστάσιο της Αθήνας στην Πάτρα και να στείλει στην ανεργία τους περίπου 80 εργαζόμενους της παραγωγής. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, στην οποία δήλωσαν ότι θα παλέψουν και θα διεκδικήσουν να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία του εργοστασίου στην Αθήνα. Δε θα επιτρέψουν να εφαρμοστούν τα σχέδια της πολυεθνικής, η οποία, στο όνομα της αύξησης των κερδών της, θέλει να απαλλαγεί από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων της παραγωγής και την ίδια στιγμή να επιδοτηθεί, επειδή θα μεταφερθεί σε περιοχή με υψηλή ανεργία.

Τη συμπαράσταση και τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στη «Χαρτελλάς» εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου. Ταυτόχρονα, καλεί όλα τα σωματεία - μέλη της να συμπαρασταθούν ενεργά και τους εργαζόμενους του κλάδου να συσπειρωθούν στα σωματεία για την από κοινού αντιμετώπιση της αντεργατικής επίθεσης των εργοδοτών και των πολιτικών τους εκφραστών.

«Η ξαφνική ανακοίνωση, επισημαίνει ειδικότερα, των ιθυνόντων της εταιρίας για το κλείσιμο των μονάδων στην Αθήνα και ο ασφυκτικός χρόνος που έθεσαν στους εργαζόμενους να αποφασίσουν μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου, εάν θέλουν να την ακολουθήσουν στην Πάτρα, δείχνει τα πραγματικά τους σχέδια. Δηλαδή, την απαλλαγή τους από εργαζόμενους με δικαιώματα και κατακτήσεις, τη μείωση του κόστους εργασίας, με σκοπό, φυσικά, την παραπέρα αύξηση των κερδών τους, χωρίς να παίρνουν καθόλου υπόψη τους τα προβλήματα που δημιουργούν στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους, αφού τους φέρνουν σε απελπιστικά αδιέξοδα, αναγκάζοντάς τους ή να διαλύσουν την οικογένειά τους ή να μείνουν χωρίς δουλιά».

«Στον κλάδο μας, συνεχίζει η Ομοσπονδία, έχουμε αρκετά παραδείγματα (Χαρτοποιία Φθιώτιδας, Softex, Anker), γι' αυτό πρέπει να αγωνιστούμε για να μην έχουμε συνέχεια. Μας θέλουν ευέλικτους και μετακινούμενους σαν ένα απλό εμπόρευμα προς κατανάλωση. Γι' αυτό, άλλωστε, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν φροντίσει οι επιχειρήσεις να κινούνται ελεύθερα από πόλη σε πόλη και από νομό σε νομό, αφού αυτό επιτάσσει η ανταγωνιστικότητά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ