Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2004
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο πόδι για την επιτυχία του συλλαλητηρίου

Πολλαπλασιάζονται καθημερινά οι δηλώσεις συμμετοχής σωματείων στο συλλαλητήριο των ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ το Σάββατο, 11 Σεπτέμβρη, στις 6.00 το απόγευμα, στο Αγαλμα του Βενιζέλου

Από το περσινό συλλαλητήριο των ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ στη ΔΕΘ
Από το περσινό συλλαλητήριο των ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ στη ΔΕΘ
Το δρόμο της αντίστασης, του ενωτικού και ταξικά προσανατολισμένου αγώνα κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, επιλέγει να βαδίσει ο εργαζόμενος λαός, ευρύτερα τα λαϊκά στρώματα της Θεσσαλονίκης, που έχουν κατανοήσει ότι για να έρθουν στο προσκήνιο οι ανάγκες και τα συμφέροντά τους, απαιτείται κοινό μέτωπο πάλης, με στόχο ριζοσπαστικές αλλαγές σε πολιτικό επίπεδο. Ετσι, μια σειρά χώροι και κλάδοι δουλιάς προετοιμάζουν τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ, το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Συνάμα και εργαζόμενοι από άλλες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, που αυτή την περίοδο βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή της ανεργίας, προετοιμάζονται να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο. Αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει οι εργαζόμενοι της «ΑΝΚΕΡ» στον Εβρο, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, γουνεργάτες και οικοδόμοι από τη Δυτική Μακεδονία, οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ και του ΙΚΑ από την Καβάλα κ.ά.

Στη Θεσσαλονίκη, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, αγρότες, επαγγελματίες, βιοτέχνες, νεολαίοι δίνουν ραντεβού στο συλλαλητήριο καταδίκης της πολιτικής που υπονομεύει τα δικαιώματά τους στη σταθερή και μόνιμη δουλιά, στην κοινωνική ασφάλιση, σε μισθούς και συντάξεις που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες, το δικαίωμα των αγροτών να καλλιεργούν τη γη τους και να ζουν αξιοπρεπώς, το δικαίωμα στη μόρφωση, την άθληση, τον πολιτισμό.

Με ενθουσιασμό οι εργάτες υποδέχονται τα στελέχη του ΠΑΜΕ, που καθημερινά περιοδεύουν σε χώρους δουλιάς, μεταφέροντας το κάλεσμα να μετατρέψουν το συλλαλητήριο σε βήμα αποφασιστικής προβολής των διεκδικήσεών τους για υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων για μια πολιτική ανάπτυξης που θα στηρίζεται στις υπαρκτές δυνατότητες της χώρας και τα συμφέροντα του λαού.

Σε κάθε χώρο δουλιάς, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τα στελέχη του ΠΑΜΕ διαπιστώνουν την αγανάκτηση που πνίγει τους εργαζόμενους, την απαξίωση που δείχνουν για τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και την απόφαση πολλών να στρατευτούν στον αγώνα μαζί με το ταξικό κίνημα.

Αυτό αναδείχτηκε μέσα από τις περιοδείες που πραγματοποίησε χτες σε επιχειρήσεις του ιματισμού ο Δήμος Θεοδώρου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ). Αλλά και από τις περιοδείες στις επιχειρήσεις μετάλλου, στα γιαπιά, στα νοσοκομεία και στα μεγάλα πολυκαταστήματα. Επίσης και από τη μαζική εξόρμηση στους καπνεργάτες της «SOKOTAB» στη Νέα Σάντα του Κιλκίς, όπου τα στελέχη του ΠΑΜΕ βρέθηκαν στο εργοστάσιο στην αλλαγή της βάρδιας και μοίρασαν την προκήρυξη και στους 700 καπνεργάτες που απασχολούνται εκεί. Μίλησαν μαζί τους για τα χαμηλά μεροκάματα, την ακρίβεια, το χρόνο απασχόλησής τους, που χρόνο με το χρόνο διαρκώς συρρικνώνεται εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ στην καπνοκαλλιέργεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ