Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΑΣ - ΕΚΑ
Μαζική πάλη για να σπάσουν η αστυνόμευση και ο χαφιεδισμός

Πρωτοβουλία ενάντια στις κάμερες παρακολούθησης, στην αστυνομοκρατία και τους αντεργατικούς νόμους αναλαμβάνει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» - Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΔΑΣ - ΕΚΑ) καλώντας - με ψήφισμά της προς όλα τα σωματεία της δύναμης του ΕΚΑ - τους εργαζόμενους, όλο το λαό, με τη μαζική πάλη του, να σπάσει τα μέτρα αστυνόμευσης και χαφιεδισμού. Παράλληλα, καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑ να πάρει θέση ενάντια στους μηχανισμούς αστυνόμευσης και παρακολούθησης των εργαζομένων.

Η ΔΑΣ - ΕΚΑ, στο ψήφισμά της, απαιτεί να ξηλωθούν οι κάμερες - χαφιέδες και να καταργηθούν όλοι οι αντιδημοκρατικοί νόμοι και οι μηχανισμοί παρακολούθησης και καταγγέλλει το χαφιεδισμό και την αστυνομοκρατία που επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ πριν και κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας.

«Με πρόσχημα την Ολυμπιάδα έβαλε σε ενέργεια τα επιχειρησιακά σχέδια γενικής αστυνόμευσης του λαού της Αθήνας και των εργαζομένων με ζώνες απαγόρευσης της κοινωνικής δραστηριότητας και παρακολούθησης με χιλιάδες κάμερες που τοποθέτησε σε όλο το Λεκανοπέδιο και την πτήση του ΖΕΠΕΛΙΝ. Αυτά τα αντιδημοκρατικά μέτρα η κυβέρνηση της ΝΔ θα τα διατηρήσει και μετά τον Οκτώβρη που λήγουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες», τονίζει η ΔΑΣ - ΕΚΑ.

«Τα μέτρα γενικής αστυνόμευσης, χαφιεδισμού και ΝΑΤΟικής επιτήρησης των Ολυμπιακών Αγώνων, - συνεχίζει το ψήφισμα - είναι ενταγμένα στο γενικότερο αντιδημοκρατικό πλαίσιο που προωθεί η άρχουσα τάξη και ο ιμπεριαλισμός με τους τρομονόμους και άλλους αντιδραστικούς νόμους. Στρέφονται ενάντια στο εργατικό κίνημα, όπως έγινε στη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, όταν η κυβέρνηση έστρεψε τις κάμερες παρακολούθησης στις διαδηλώσεις των εργαζομένων».

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ. Γι' αυτά τα αντιδημοκρατικά μέτρα, έχει βαριές ευθύνες και το ΠΑΣΟΚ γιατί αυτά σχεδιάστηκαν όταν ήταν κυβέρνηση», υπογραμμίζει η ΔΑΣ - ΕΚΑ. Και καλεί το λαό με τη μαζική πάλη του να σπάσει τα μέτρα αστυνόμευσης και χαφιεδισμού. Να αγωνιστεί για να ξηλωθούν οι κάμερες παρακολούθησης, να καταργηθούν η αστυνομοκρατία και οι αντεργατικοί νόμοι.

Η παράταξη καταγγέλλει, τέλος, «το απαράδεκτο φαινόμενο που συμβαίνει στο κτίριο του ΟΤΕ στην Πατησίων, όπου έχει εγκατασταθεί κλιμάκιο πρακτόρων Αμερικανών, Ισραηλινών και άλλων» και ζητάει «να φύγει τώρα η χαφιεδοφωλιά των ξένων πρακτόρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ