Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2004
Ο πάτος πλησιάζει

Δε φτάνει που συνεχίζουν να βάζουν πλάτη στην πολιτική απλόχερης στήριξης του κεφαλαίου, θέλουν να κάνουν συνένοχους στην ξεφτίλα τους και τους εργαζόμενους. Ετσι, τους καλούν να διεκδικήσουν νέα προνόμια για τους εργοδότες τους, με κινητοποίηση στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Ο λόγος για την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΤΑΣ).

Ο επικίνδυνος ρόλος τους αποκαλύπτεται μέσα από το υπόμνημα που ετοιμάζεται να καταθέσει το ΕΚΘ προς τον πρωθυπουργό στη συνάντηση που θα έχει μαζί του στο πλαίσιο της παρουσίας του στην 69η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Διαπιστώνει, λοιπόν, το ΕΚΘ πως υπήρχε «απουσία πρόβλεψης για τις νέες παραγωγικές συνθήκες και τις επιπτώσεις τους στην απασχόληση». Ξεχνά μήπως πως από τις αρχές της δεκαετίας του '90 (Λευκή Βίβλος, Μάαστριχτ, κλπ.) τα λέει και τα φωνάζει το ΚΚΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα; Προφανώς όχι. Το βολεύει όμως να το παίζει αθώα και απονήρευτη περιστερά.

Επίσης, το ΕΚΘ, εξηγεί - προφανώς υιοθετώντας τις διαπιστώσεις του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας - πως η «έλλειψη επενδυτικής δραστηριότητας λόγω της μη ύπαρξης κινήτρων αναπτυξιακού νόμου προώθησε τις επενδύσεις σε άλλες περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης και τη μεταφορά παραγωγικών επιχειρήσεων στις γειτονικές χώρες». Και τι ζητά μεταξύ άλλων; «Θεσμοθέτηση κινήτρων για παραγωγικές επενδύσεις», «υποστήριξη της τοπικής βιομηχανικής παραγωγής», «ουσιαστική και διαφανή αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων», «βελτίωση της ανταγωνιστικότητας», κ.ά.

Αντε παιδιά, λίγο ακόμη και ο πάτος πλησιάζει.


Α.Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ