Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
30 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Νεανική δράση ενάντια στο ΝΑΤΟ
  • Αντιπροσωπείες 30 ξένων Οργανώσεων Νεολαίας στη Διεθνούπουλη στα Ιλίσια
  • Διεθνές Σεμινάριο στις 15 Σεπτέμβρη

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το τετραήμερο κορύφωσης των εκδηλώσεων του 30ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα αποτελεί ένα γεγονός διεθνούς κύρους. Δεκάδες Οργανώσεις Νεολαίας από όλο τον κόσμο τιμούν με τη συμμετοχή τους το Φεστιβάλ. Φέτος, οι ξένες οργανώσεις που θα συμμετάσχουν με αντιπροσωπείες τους στη Διεθνούπολη φτάνουν τις 30, θα είναι αυξημένη η παρουσία οργανώσεων από τη Μέση Ανατολή και την πρώην Σοβιετική Ενωση, ενώ ξεχωριστές είναι οι συμμετοχές της Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας, της Κομμουνιστικής Νεολαίας Βενεζουέλας και του Παλαιστίνιου αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), Waill A. A. Batrekhi.

Στη Διεθνούπολη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις για το 16ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (θα γίνει τον Αύγουστο του 2005 στη Βενεζουέλα) και την καμπάνια αλληλεγγύης στην Κούβα που πραγματοποίησαν 12 Κομμουνιστικές Νεολαίες (ανάμεσά τους και η ΚΝΕ) φέτος το καλοκαίρι.

Επίσης, με πρωτοβουλία της Νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ το νεανικό τουρκικό συγκρότημα «Eudemonia» και ο διάσημος στην Τουρκία καλλιτέχνης φολκλορικής μουσικής Emin Igus.

Διεθνές Σεμινάριο

Μια μέρα πριν την έναρξη του τετραήμερου Φεστιβάλ, την Τετάρτη 15/9 κι ενώ θα έχουν φτάσει οι αντιπροσωπείες των ξένων οργανώσεων στη χώρα μας, θα πραγματοποιηθεί Διεθνές Σεμινάριο με θέμα: «Νεανική δράση ενάντια στο ΝΑΤΟ. Να σταματήσουμε τις μηχανές του πολέμου». Το Σεμινάριο, που συνδιοργανώνεται στο πλαίσιο του 30ού Φεστιβάλ από την ΚΝΕ και την ΠΟΔΝ, θα διεξαχθεί στην αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιά και θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί.

Στόχος του σεμιναρίου, που έχει εξελιχθεί σε έναν ιδιαίτερο θεσμό στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, είναι η ανταλλαγή πείρας από τη δράση ενάντια στο ΝΑΤΟ και η συζήτηση για τις επιπτώσεις της πολιτικής του ΝΑΤΟ στη ζωή των λαών και των νέων του κόσμου. Παράλληλα, οι διοργανωτές επιδιώκουν να διατυπωθούν σκέψεις για συντονισμό μιας διεθνούς αντιιμπεριαλιστικής αντιΝΑΤΟικής καμπάνιας στα πλαίσια του 16ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών.

Το Σεμινάριο θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης. Επίσης θα συμμετάσχουν και θα παρέμβουν ο Αντώνης Κακαράς, αρχιπλοίαρχος ε/α μέλος της Γραμματείας της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα, ο Νίκος Φωτιάδης, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, ο Θανάσης Γεράνιος, αναπληρωτής καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθήνας, ένα μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ