Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ποιος νοιάζεται...

«Αν έχει ρολόι, ας το κοιτάει, διότι το ρολόι χτυπά. Θα συλληφθεί. Θα με εξέπληττε, όμως δε θα πάθαινα σοκ, αν ξυπνούσαμε αύριο και είχε συλληφθεί μαζί με τους κορυφαίους συνεργάτες του». Η δήλωση έγινε από τον αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρμόδιο για την «αντιτρομοκρατία», Τζόσεφ Κόφερ Μπλακ, σε συνέντευξή του στο κανάλι «Geo Television» του Πακιστάν, στη διάρκεια εκεί επίσκεψης του Αμερικανού επισήμου, για επαφές με αξιωματούχους της χούντας με δημοκρατικό μανδύα υπό το στρατηγό Περβέζ Μουσάραφ. Ποιον αφορά, μάλλον το έχετε ήδη καταλάβει: Τον Οσάμα μπιν Λάντεν, το "κυνήγι" του οποίου, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μπλακ, έχει «προχωρήσει πολύ» τους δύο τελευταίους μήνες.

Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπους δεν είναι καθόλου φειδωλοί σε τέτοιες δηλώσεις - αντίθετα, τις επαναλαμβάνουν τα τρία τελευταία χρόνια και ακόμη περισσότερο τελευταία, όσο πλησιάζει ο (εκλογικός, για τις ΗΠΑ) Νοέμβρης. Πάντως, η κυβέρνηση του Πακιστάν δε μοιάζει να μοιράζεται τους αμερικανικούς ευσεβείς πόθους. «Μπορεί (ο Μπλακ) να τα λέει αυτά, αλλά δεν έχουμε ασφαλείς πληροφορίες. Πρόκειται για μια πολιτική δήλωση», σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Πληροφόρησης υπό το Μουσάραφ, Σεΐχ Ρασίντ. «Μπορεί (ο Μπλακ) να έχει νέες πληροφορίες. Εμείς δεν έχουμε. Ανταλλάσσουμε τις πληροφορίες μας, αλλά δεν έχουμε νέες πληροφορίες», προσέθεσε.

Αρκετοί αναλυτές έχουν κάνει λόγο για την «έκπληξη του Οκτώβρη», τη σύλληψη του μπιν Λάντεν, σε μια χρονική στιγμή που θα εξασφάλιζε την επανεκλογή Μπους, αν η αναμέτρηση του ρεπουμπλικανού Προέδρου με τον δημοκρατικό αντίζηλό του, Τζον Κέρι, είναι αμφίρροπη. Μα θα είναι πολύ προφανής η «σκηνοθεσία», είπατε; Ποιος νοιάζεται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ