Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Δυναμικά στη νέα απεργία

Σε νέα 24ωρη απεργία για τις 29 Σεπτέμβρη 2004, στον αγώνα για αξιοπρεπείς μισθούς, για να σταματήσουν οι απολύσεις και η αφαίρεση δικαιωμάτων, για πιστή εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για την προάσπιση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών τους ελευθεριών καλεί τους ξενοδοχοϋπαλλήλους ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας - Πειραιά και Περιχώρων.

«Ζήσαμε όλοι μας την προολυμπιακή περίοδο με απολύσεις, διαθεσιμότητες, περικοπές στους μισθούς μας, για να εξασφαλίσουν οι ξενοδόχοι ότι το κόστος των ανακαινίσεων των ξενοδοχείων δε θα βγει από τα τεράστια κέρδη τους, αλλά από την τσέπη των εργατών του κλάδου. Ζήσαμε την ολυμπιακή περίοδο με εντατικοποίηση της δουλιάς, αναστολή αδειών αστυνόμευση της ίδιας μας της ζωής, αλλά και προκλητική συσσώρευση κερδών, την ίδια ώρα που οι μισθοί μας παρέμειναν στα εξευτελιστικά επίπεδα των 500 ευρώ καθαρά», τονίζει στην προκήρυξή του προς τους ξενοδοχοϋπαλλήλους ο Σύνδεσμος.

«Ζούμε σήμερα - συνεχίζει η προκήρυξη - τη μεταολυμπιακή περίοδο, θερίζοντας τους καρπούς του μεγάλου εθνικού στόχου, με νέες απολύσεις, νέες περικοπές στα δικαιώματά μας, ακόμη πιο οργανωμένη τρομοκρατία από την εργοδοσία. Ζούμε ακόμη τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που φρόντισε πιστά να προστατέψει τα συμφέροντα των εργοδοτών, κάνοντας πλάτες στους αντεργατικούς σχεδιασμούς ξενοδόχων και μεγάλου κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους, όπως η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ζούμε τη διαρκή λιτότητα, την ακρίβεια και τον αποκλεισμό των λαϊκών στρωμάτων από την ευημερία, για χάρη όσων θησαυρίζουν από τη δουλιά, τον πόνο και τον ιδρώτα μας. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να κάνουμε πίσω και να σταματήσουμε τον αγώνα μας;».

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενότητα, τη μαζικότητα και τον ανυποχώρητο αγώνα των εργατών», επισημαίνει ο σύνδεσμος. Και καλεί τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να πάρουν μέρος στην απεργία που αρχίζει στις 6 π.μ. στις 29 Σεπτεμβρίου και να απαιτήσουν να σταματήσουν οι μισθοί πείνας, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι απολύσεις, να διεκδικήσουν εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων και των άλλων δικαιωμάτων που απορρέουν απ' την εργατική νομοθεσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ