Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΛΑΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΒΕΚΚΑ
Αστυνομία και τραμπούκοι στην υπηρεσία του εργοδότη

Αστυνομικοί και τραμπούκοι από κοινού επιτέθηκαν - σε διαφορετικούς χρόνους - προχτές στους εργάτες στην αλλαντοβιομηχανία ΒΕΚΚΑ στην Κόρινθο, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πέντε περίπου μήνες! Ο στόχος προφανής: Να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των εργατών.

Συγκεκριμένα, προχτές το πρωί, το εργοστασιακό σωματείο των εργατών πήρε την απόφαση να προχωρήσει στο κλείσιμο της πύλης του εργοστασίου μετά τις συνεχείς αρνήσεις της εργοδοσίας να καταβάλει τα δεδουλευμένα. Μόλις οι εργάτες προχώρησαν στο κλείσιμο της πύλης κατέφθασαν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, 50 ατόμων περίπου, που λειτουργώντας ως ιδιωτική περιφρούρηση της εργοδοσίας, επιτέθηκαν απρόκλητα στους αγωνιζόμενους εργάτες και με σπρωξιές και χτυπήματα τους απώθησαν προκειμένου να ανοίξει η πύλη και να φορτωθεί το εμπόρευμα. Οι εργάτες μετά από λίγο επανήλθαν και απαίτησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν, όπως κι έγινε.

Τη σκυτάλη πήραν στη συνέχεια δύο τραμπούκοι αγνώστων στοιχείων (ντυμένοι στα μαύρα, με ξυρισμένο σχεδόν κεφάλι και φορώντας γυαλιά ηλίου) που το μεσημέρι της ίδιας μέρας επιτέθηκαν και χτύπησαν στο σώμα και στο κεφάλι τον αντιπρόεδρο του σωματείου, Πέτρο Σάνο, έξω από το σπίτι του, βρίζοντας και λέγοντάς του: «Εσύ είσαι ρε καριόλη που δεν αφήνεις τα φορτηγά να μπουν και να βγουν από το εργοστάσιο;». Αμέσως μετά οι τραμπούκοι τράπηκαν σε φυγή επιβιβαζόμενοι σε ένα αυτοκίνητο (μαύρο σπορ «Χιουντάι»), καθώς το επεισόδιο έγινε αντιληπτό από περιοίκους που έσπευσαν να βοηθήσουν τον συνδικαλιστή.

Να σημειώσουμε ότι από τα μέσα Αυγούστου, οι εργάτες στη ΒΕΚΚΑ προχώρησαν σε νέα επίσχεση εργασίας - είχε προηγηθεί επίσχεση εργασίας από το Μάη μέχρι τον Ιούλη - μετά τις συνεχείς αθετήσεις των υποσχέσεων της εργοδοσίας ότι θα πληρωθούν. Το αποτέλεσμα για τους 100 περίπου εργαζόμενους στην επιχείρηση είναι να έχουν εξουθενωθεί οικονομικά και να μένουν επί ξύλου κρεμάμενοι και με δεμένα τα χέρια, ενώ η εργοδοσία δρα ανεμπόδιστα και ανεξέλεγκτα, έχοντας μάλιστα καρπωθεί υπερκέρδη όλα αυτά τα χρόνια καθώς μέχρι και πέρσι οι ισολογισμοί της εταιρίας ήταν πάντα θετικοί.

Η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ, αφού καταγγέλλει και καταδικάζει τόσο την τρομοκρατική επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος των αγωνιζόμενων εργατών όσο και την προσχεδιασμένη επίθεση από τραμπούκους κατά του συνδικαλιστή Πέτρου Σάνου, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν συνέπεια του κλίματος που καλλιεργείται από την κυβέρνηση της ΝΔ όπως και των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ, που επιδιώκουν την υποταγή της εργατικής τάξης στην αποδοχή της ανέχειας, της μιζέριας, στο όνομα των δήθεν "εθνικών στόχων" και της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Καταλήγοντας, η ΝΕ καλεί την εργατική τάξη και το λαό του νομού σε συντονισμένο και μαζικό αγώνα κατά της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, με πρώτο σοβαρό βήμα τη συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ, με πλαίσιο πάλης τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, το Σάββατο 9 του Οκτώβρη στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ