Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Με προβλήματα τα νέα τμήματα

Με πολλά προβλήματα ξεκινάει η χρονιά για τα νέα τμήματα Πληροφορικής και του Ηχου και Εικόνας, του Ιονίου Πανεπιστημίου σύμφωνα με καταγγελία της Πανσπουδαστικής ΚΣ.

«Η ίδρυση των δύο νέων Τμημάτων, επισημαίνει η ΠΚΣ, εντάσσεται στο πρόγραμμα διεύρυνσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα χρηματοδοτηθεί για δυο χρόνια από τα ΕΠΕΑΕΚ. Τα ευρωπαϊκά όμως κονδύλια αφορούν μόνο στον εξοπλισμό του τμήματος με την απαραίτητη υποδομή και την πληρωμή του εκπαιδευτικού προσωπικού, ενώ οι υπόλοιπες λειτουργικές δαπάνες, όπως και της διαμόρφωσης του χώρου στέγασης, βαραίνουν αποκλειστικά τον κρατικό προϋπολογισμό.

Από την άλλη μεριά τόσο η έγκριση των κονδυλίων, όσο και η πλήρωση των θέσεων είναι ακόμα «στα σκαριά» και είναι αμφίβολο αν θα ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη, οπότε τυπικά ξεκινάνε τα μαθήματα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Η δε πλειοψηφία του εκπαιδευτικού προσωπικού θα αποτελείται από επιστημονικούς συνεργάτες, βάσει του ΠΔ 407. Το ύψος της τελικής επιχορήγησης των Τμημάτων ανήκει στη διακριτική ευχέρεια του υπουργείου Παιδείας και με βάση τις δηλώσεις της κ. υπουργού Παιδείας προβλέπεται ότι θα 'ναι μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των τμημάτων. Ενδέχεται δε να κυμανθεί και κάτω από τις απαιτήσεις του ίδιου του Ιόνιου Πανεπιστημίου».

Η Πανσπουδαστική ΚΣ καλεί τους φοιτητές να παλέψουν μαζί με τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, αγρότες, με όλο το λαό, για να γίνει το ζήτημα της Παιδείας υπόθεση παλλαϊκή, που θα στοχεύει στην ανατροπή της σημερινής κατάστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ