Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9/10/2004
ΑΧΤΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΑ
Αποφασιστικά και αισιόδοξα

Δυναμικό και μαζικό «παρών» των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στις 9 του Οκτώβρη και έκφραση στην πράξη του κεντρικού του συνθήματος «Καμία ανοχή στην ανέχεια της λαϊκής οικογένειας». Αυτός είναι ο στόχος της Αχτίδας Υγείας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, η οποία - όπως και όλα τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος - έχει μπει στη μάχη για την επιτυχία της μεγάλης λαϊκής συγκέντρωσης, στο Πεδίον του Αρεως.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Αχτιδικής Επιτροπής (ΑΕ) Υγείας της ΚΟΑ, εκφράστηκε το «πνεύμα αισιοδοξίας και αγωνιστικότητας, το οποίο θα οδηγήσει και στη "μετατροπή" του συλλαλητηρίου, σε συλλαλητήριο όλων των μαχόμενων δυνάμεων του λαού». Τονίστηκε ο ιδιαίτερος ρόλος της Αχτίδας, στη μάχη για αντίσταση στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας και τη διεκδίκηση ενός Δημόσιου Δωρεάν Συστήματος Υγείας, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού. Είναι, επίσης, μια ευκαιρία - σημειώθηκε - να σπάσει και η τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς στο χώρο της Υγείας.

Αποφασίστηκαν άμεσες παρεμβάσεις στους χώρους δουλιάς με μαζικό κάλεσμα για τις 9 του Οκτώβρη. Με περιοδείες, συσκέψεις και προσωπικές κουβέντες, οι κομμουνιστές αποφάσισαν να απευθυνθούν σε όσους στήριξαν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, αλλά και σε όλο το λαό, γιατί «είναι ώριμες οι συνθήκες γι' αυτό το συλλαλητήριο». «Βοήθεια» για «την επιτυχία αυτής της ξεχωριστής υπόθεσης» θα είναι, φυσικά, η διακίνηση του «Ρ», αλλά και η συγκυρία του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή». Στη συνεδρίαση της ΑΕ εκφράστηκε η σκέψη για παρουσία των γιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού στα νοσοκομεία με τα ρούχα της δουλιάς.

Με τη συμμετοχή τους, οι εργαζόμενοι - υπογράμμισαν στις τοποθετήσεις τους τα μέλη της ΑΕ - θα καταδικάσουν την πολιτική της αντιλαϊκής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και της προηγούμενης. Οπως, τονίστηκε η ΝΔ, παρά τον «ύπουλο» τρόπο της», ξεδιπλώνει την πολιτική της. Μια πολιτική υπεράσπισης των μονοπωλίων που πλήττει το λαό, στο δρόμο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ