Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
Γ. ΣΚΙΑΔΙΩΤΗΣ
Ο πήχης εκεί όπου ορίζουν οι λαϊκές ανάγκες

Καμία ανοχή σε όλες τις θεωρίες που λένε ότι η οικονομία «δεν αντέχει» όσα οι εργαζόμενοι δικαιούνται. Να ανεβάσει η λαϊκή οικογένεια τον πήχη, εκεί όπου ορίζουν οι πραγματικές της ανάγκες. Να βάλουν οι εργαζόμενοι «πλάτη» στο νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων που έρχεται, σε όλα εκείνα τα μέτρα για τα οποία η Ολυμπιάδα των μονοπωλίων λειτούργησε σαν «Δούρειος Ιππος».

Για όλα τα παραπάνω απηύθυνε πρόσκληση στους εργαζόμενους του αμαξοστασίου της ΕΘΕΛ στο Βοτανικό, ο Γ. Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε χτεσινή περιοδεία κλιμακίου του Κόμματος στο χώρο, διευκρινίζοντας ότι η συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού στην πανελλαδική κινητοποίηση που οργανώνουν οι κομμουνιστές στην Αθήνα, στις 9 Οκτώβρη, μπορεί να σηματοδοτήσει αυτήν ακριβώς τη δυναμική ανάπτυξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Οπως σημείωσε το στέλεχος του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιπαλέψουν αποφασιστικά την άγρια κατασταλτική μηχανή - που τώρα «αξιοποιείται» για την παρακολούθηση εργατικών κινητοποιήσεων. Τους μισθούς που εξακολουθούν να είναι «παγωμένοι» - με... «αιτία» πάντα το «κόστος των Αγώνων». Τη δήθεν σωτηρία της ελληνικής οικονομίας, για χάρη της οποίας επιστρατεύονται άγρια αντεργατικά μέτρα - όπως η απελευθέρωση του ωραρίου, η κατάργηση των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης, η εξασφάλιση κινήτρων στην εργοδοσία, προκειμένου να απαλλάσσεται από εργαζόμενους με προϋπηρεσία και δικαιώματα κτλ. Χρειάζεται δράση μέσα από τα συνδικάτα, δράση και σε πολιτικό επίπεδο, κατέληξε, καλώντας τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 9/10.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ