Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική

Εργο του Π. Ρουκουτάκη
Εργο του Π. Ρουκουτάκη
Την καινούρια δουλιά της παρουσιάζει η Κωνσταντίνα Κατρακάζου στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7). Τίτλος της «Λύκε - λύκε είσαι εδώ;». Το έργο δομημένο με φυσικά υλικά (βαμβάκι, ξύλο, λουλούδια, ύφασμα κ.ά.), πλαισιώνεται από την αυστηρά περιοριστική ψυχρή και ισχυρή δύναμη των σιδερένιων τελάρων της. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2/10.

«Πορεία στο φως» τιτλοφορείται η έκθεση γλυπτικής του Πέτρου Ρουκουτάκη (έως 30/9) στην γκαλερί «Αέναον» (Αντερσεν 18, Κατεχάκη). Η έκθεση του Π. Ρουκουτάκη, που τυφλώθηκε στα είκοσι οκτώ του χρόνια, πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Παραολυμπιάδας. Τα παραολυμπιακά και ολυμπιακά αγωνίσματα αποτελούν πηγή έμπνευσης των έργων του. Πρόκειται για δεκαέξι γλυπτά μεσαίου μεγέθους, κατασκευασμένα από διάφορα υλικά, όπως μπρούντζο, υποξειδικές ρητίνες κ.ά.

Μέχρι τις 30/9 διαρκεί η έκθεση έργων ζωγραφικής της Μαρίας Αναστασίου στο κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων «Κρύπτη» (Μαχαιράδο Ζακύνθου). Οπως σημειώνεται στον κατάλογο «Η μουσική, οι ορίζοντες, οι πόλεις που εξατμίζονται, οι φράχτες, τα άχρονα δέντρα, ορισμένα δειλινά και ορισμένοι τόποι, θέλουν κάτι να μας πουν ή μας είπαν κάτι που δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί».

Εκθεση χαρακτικής εγκαινιάζεται στις 22/9 στην Ενωση Ελλήνων Χαρακτών (Λεμπέση 4 και Μακρυγιάννη). Συμμετέχουν οι: Α. Χατζίρη, Γ. Γουρζής, Ε. Οικονομίδου, Α. Κομιανού, Δ. Κουμαντάκη, Ν. Δεσεκόπουλος, Χ. Σανταμούρης, Ρ. Τζιολάκη, Μ. Γιανναδάκης, Ξ. Σαχίνης, Μ. Σχοινά και Ρ. Σαρελάκου. Η έκθεση, που συνοδεύεται από συλλεκτικό άλμπουμ σε περιορισμένα αντίτυπα, θα διαρκέσει έως τις 15/10.

«Εικαστικές διαδρομές» είναι ο τίτλος των εκθέσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας. Ηδη παρουσιάστηκαν δημιουργίες των: Λάκη Μουρατίδη (ζωγραφική), Πασχάλη Αγγελίδη (γλυπτική, κατασκευές). Ακολουθούν: (17/9 - 25/9) εκθέσεις των: Ν. Ποδιά (ζωγραφική), Κ. Γκαντίνα και Γ. Σαββάτη (γλυπτική - κεραμική). Από 27/9 έως 6/10 οι: Κ. Παπαδοπούλου, Π. Κοντονίνας. Από 8/10 έως 16/10 οι: Ι. Τερλίδου, Μ. Λαλαούνη. Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν έως τις 28 Νοέμβρη.


Δημιουργία της Μ. Αναστασίου
Δημιουργία της Μ. Αναστασίου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ