Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
ΣΕΡΡΕΣ
Ψευδεπίγραφη η περιφερειακή «ανάπτυξη» της κυβέρνησης

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ στην Αθήνα στις 9 Οκτώβρη για τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας, απηύθυνε στους εργαζόμενους και το λαό των Σερρών ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, που περιόδευσε χτες σε εργοστάσια του νομού επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ. Η αντιπροσωπεία του Κόμματος, αποτελούμενη από τον Νίκο Χριστάνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Γιάννη Καρακάση, Γραμματέα της ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ, επισκέφτηκαν τη βιομηχανία παραγωγής επίπλων γραφείου «Δρομέας» και τη γαλακτοβιομηχανία «Κρι- Κρι», επιχειρήσεις που απασχολούν συνολικά πάνω από 500 εργαζόμενους στο νομό Σερρών.

Αμέσως μετά την περιοδεία, σε δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Αγγελος Τζέκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων - μέσω συνεταιριστικών μορφών οργάνωσης - και της αγροτικής παραγωγής, ώστε να αποτελέσουν μοχλοί πραγματικής ανάπτυξης για την περιφέρεια. «Η περιφερειακή ανάπτυξη που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, καμιά σχέση δεν έχει με τη βοήθεια στους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες και τη φτωχομεσαία αγροτιά», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ. «Αντίθετα», συνέχισε, «είναι μια "ανάπτυξη" που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος των μικρών και θα φορτώσει νέα δεινά στους εργαζόμενους».

«Λύση στο πρόβλημα της περιφέρειας», σημείωσε ο Αγγελος Τζέκης «μπορεί να δώσει μόνο η ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, μέσω του παραγωγικού συνεταιρισμού και η ενίσχυση της μεταποίησης και των εξαγωγών των προϊόντων της. Αυτό όμως προϋποθέτει μια διαφορετική πολιτική, που συγκρούεται με εκείνη της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που κινούνται στα πλαίσια των αποφάσεων της ΕΕ και του ΠΟΕ. Η διέξοδος που προτείνει το ΚΚΕ μπορεί να πραγματωθεί μόνο με την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης προς όφελος των εργαζομένων και προϋποθέτει να πάρουν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες και οι φτωχομεσαίοι αγρότες από κοινού την τύχη στα χέρια τους», κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ