Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Με όλες τις δυνάμεις στην απεργία

Περιοδείες στελεχών του ΠΑΜΕ στα ξενοδοχεία της πόλης

Από την προηγούμενη κινητοποίηση στο νησί
Από την προηγούμενη κινητοποίηση στο νησί
Σε καθημερινή βάση, πρωί - απόγευμα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κάνουν περιοδεία στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας, ανοίγουν συζήτηση και προετοιμάζουν την 24ωρη απεργία της Κυριακής, 19 Σεπτέμβρη, και καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 7 το πρωί στο «Ακτί Μεσογγί». Τους καλούν να παλέψουν για: Κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ. Επίδομα ανεργίας στο 80% των 1.200 ευρώ. Αναγνώριση των ενσήμων της ανεργίας στη σύνταξη. Πλήρη κάλυψη από το ΤΑΞΥ σε γιατρούς - προστασία του εφάπαξ. Ιδρυση παραρτήματος της Σχολής στη Νότια Κέρκυρα. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και διασφάλιση της σταθερής εργασίας με δικαιώματα. Ελάχιστη σύνθεση προσωπικού των ξενοδοχείων και καθορισμό καθηκόντων.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις συζητήσεις τους με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους τούς καλούν να μπουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, να προχωρήσουν δυναμικά στην 24ωρη απεργία στις 19 Σεπτέμβρη 2004. Να βάλουν, έτσι, φρένο στις καθυστερήσεις πληρωμής των μισθών, στην παρακράτηση δεδουλευμένων και ενσήμων, στον εργοδοτικό αυταρχισμό και την τρομοκρατία, στην εντατικοποίηση της δουλιάς και την πρόωρη λήξη των συμβάσεών τους.

«Καθημερινά ακούμε για την περίφημη τουριστική κρίση, για την "ανταγωνιστικότητα", για τα ελλείμματα και το χρέος», σημειώνει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωση - κάλεσμα που διακινεί, και καταλήγει: «Ολα αυτά είναι το άλλοθι, για να δικαιολογήσουν τη βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική που εφαρμόζουν οι ξενοδόχοι με τη στήριξη τόσο των μέχρι τώρα κυβερνήσεων όσο και με τη στήριξη των συμβιβασμένων πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας μας και του μόνιμου υποστηρικτή τους του ΕΚ Κέρκυρας. Καθημερινά, όμως, είμαστε αντιμέτωποι με τη διαρκή λιτότητα, την ακρίβεια, με την οργανωμένη τρομοκρατία από αυτούς που θησαυρίζουν από τη δουλιά, τον πόνο και τον ιδρώτα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ