Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
Εξαφανίστηκαν οι συνυπεύθυνοι

Αποφασιστικά συνεχίζουν οι εργαζόμενοι. Συλλαλητήριο χτες και αποκλεισμός του κόμβου Λάρισας

Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν με αμείωτη ένταση τον αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωση, διαμήνυσαν προς κάθε κατεύθυνση οι εργαζόμενοι του περιφερειακού δρόμου Βόλου, δίνοντας το «παρών» τους στο χτεσινό συλλαλητήριο που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο της πόλης, ύστερα από σχετική πρόταση του ΠΑΜΕ. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι του Βόλου εξέφρασαν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους στον περιφερειακό δρόμο, συμμετέχοντας στη χτεσινή δίωρη στάση εργασίας που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο.

Στη χτεσινή κινητοποίηση παραβρέθηκαν πλήθος εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων, του ΠΑΜΕ, ο Απ. Νάνος, νομαρχιακός σύμβουλος, επικεφαλής της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», ο Γ. Λούμας, δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας. Εκεί ήταν και αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μ. Τσιώνα, γραμματέα.

Το συλλαλητήριο έγινε το μεσημέρι στον κόμβο Λάρισας του περιφερειακού, όπου οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε αποκλεισμό του δρόμου, διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλιά και την καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών δύο μηνών που τους οφείλει ο εργοδότης τους, μεγαλοεργολάβος Κ. Μπαλάφας. Κατήγγειλαν δε την κοροϊδία που υφίστανται όλο αυτό το διάστημα από την εργοδοσία, αλλά και από την κυβέρνηση με τις υποσχέσεις που τους δίνουν συνεχώς ότι θα πιάσουν δουλιά. Είναι, δε, ιδιαίτερα οργισμένοι με τη στάση των αρχών της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αν και πριν την Ολυμπιάδα τους διαβεβαίωναν ότι όλα πάνε καλά και το έργο θα συνεχιστεί, τώρα δεν παίρνουν καμία ουσιαστική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χτεσινή τους κινητοποίηση δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι ούτε της Νομαρχιακής Αρχής Μαγνησίας, ούτε της Δημοτικής Αρχής Βόλου.

Οι εργαζόμενοι του περιφερειακού δρόμου θα καθορίσουν την περαιτέρω μορφή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων τους σε γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Δευτέρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις για την Υγεία σε Βόλο και Καρδίτσα (2017-09-26 00:00:00.0)
Κατασκηνώνουν έξω από τη Νομαρχία (2004-10-27 00:00:00.0)
Σήμερα το συλλαλητήριο (2004-10-26 00:00:00.0)
Οι «συνήθεις ύποπτοι», «ξαναχτυπούν»! (2004-10-09 00:00:00.0)
Μαχητική «καταψήφιση» του προϋπολογισμού (2000-12-20 00:00:00.0)
Στο πόδι η ύπαιθρος (1997-09-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ