Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΟΦΤΕΞ»
Εναν έναν στο ... σφαγείο

Τον «αποκεφαλισμό» των υπαλλήλων των κεντρικών γραφείων και των πωλητών ξεκίνησε χτες η διοίκηση της «Σόφτεξ», καλώντας έναν - έναν να υπογράψει τις «οικειοθελείς αποχωρήσεις», όπως ονόμασε τις 50 απολύσεις που ανακοίνωσε χτες στο Σωματείο Εργαζομένων. Απολύσεις, που θα γίνουν μετά την απόφαση της διοίκησης να καταργήσει όλη την τρίτη βάρδια στο εργοστάσιο του Μεγάλου Πεύκου και τη μεταφορά των πωλήσεων, διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών στα γραφεία της ιδιοκτήτριας πολυεθνικής BOLTON ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ. Αποτέλεσμα, 50 ακόμα εργαζόμενοι της «Σόφτεξ» στο δρόμο της ανεργίας και όσοι υπάλληλοι μεταφερθούν στα κεντρικά της πολυεθνικής θα απολυθούν και θα επαναπροσληφθούν, ανατρέποντας τις εργασιακές τους σχέσεις.

«Η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που στηρίχτηκε και στηρίζεται από τη ΝΔ, χάρισε τη μεγαλύτερη χαρτοβιομηχανία "Σόφτεξ" στο πολυεθνικό κεφάλαιο και έστειλε 2.000 εργαζόμενους στην ανεργία», σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων και καταγγέλλει την πολυεθνική εργοδοσία ότι εγκληματεί σε βάρος των εργαζομένων με την ανοχή της κυβέρνησης, προαναγγέλλοντας δεκάδες εκβιαστικές απολύσεις και ανατροπή εργασιακών σχέσεων σε δεκάδες ακόμα.

Το σωματείο προειδοποιεί την εργοδοσία ότι θα βρει τον αγώνα των εργαζομένων μπροστά της, για να ακυρωθούν οι απολύσεις και τα αντεργατικά σχέδια και καλεί όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν, να μην υπογράψει κανείς την καταδίκη του. Καλεί ακόμα την εργοδοσία να πάρει πίσω τις απολύσεις και κάνει σαφές ότι οι εργαζόμενοι έχουν μοναδική επιλογή να υπερασπιστούν τη δουλιά και τη ζωή τους με αγώνα. Καλεί ακόμα την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας να πάρει θέση, για να σταματήσει το έγκλημα που συντελείται εδώ και μια δεκαετία στη «Σόφτεξ», αλλά και την εργατική τάξη της χώρας και τα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας να συμπαρασταθούν στον αγώνα που ξεκινάνε.

Τέλος, καλεί όλους τους εργαζόμενους της «Σόφτεξ» να συμμετέχουν μαζικά τη Δευτέρα στη στάση εργασίας 12 με 4 το μεσημέρι και στη Γενική Συνέλευση, που θα γίνει εκείνη την ώρα, για να αποφασίσουν όλοι μαζί τα βήματα του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ