Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
ΛΑΡΙΣΑ
Αναστέλλει τη λειτουργία το χερσαίο στρατηγείο του ΝΑΤΟ

Υποστολή της ΝΑΤΟικής σημαίας από το στρατηγείο. Για τελευταία φορά...

ICON

Υποστολή της ΝΑΤΟικής σημαίας από το στρατηγείο. Για τελευταία φορά...
Μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας, το ΝΑΤΟικό στρατηγείο του Τυρνάβου, ξεκουμπίζεται, επιτέλους, από την περιοχή. Οχι, βεβαίως, επειδή «έπιασε ο πόνος» τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες και την κυβέρνηση της ΝΔ να ικανοποιήσουν την απαίτηση που προβάλλουν όλα αυτά τα χρόνια οι Λαρισαίοι, γενικότερα των Θεσσαλοί, για «ξήλωμα» του στρατηγείου - πραγματοποιώντας, μάλιστα, δυναμικές αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις - αλλά γιατί έτσι το απαιτεί η αναπροσαρμογή των επιχειρησιακών και των στρατηγικών σχεδίων της «λυκοσυμμαχίας». Ομως ένας βραχνάς φεύγει κι άλλος έρχεται στη Λάρισα, καθώς σε λίγο καιρό πρόκειται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το αεροπορικό υποστρατηγείο του ΝΑΤΟ στο Κουτσόχερο, το οποίο εδρεύει, προσωρινά, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας. Επομένως, για να ησυχάσει από τους ΝΑΤΟικούς η περιοχή χρειάζεται πολύς αγώνας, κι οι Λαρισαίοι ξέρουν καλά ότι για το οριστικό ξεκούμπισμα του ΝΑΤΟ από τη χώρα μας απαιτείται το δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης.

Η επίσημη τελετή απενεργοποίησης του ΝΑΤΟικού στρατηγείου έγινε χτες με μία φιέστα, ανάλογη αυτής της τελετής έναρξης στις 5 Οκτώβρη του 1999, παρουσία του ΝΑΤΟικού διοικητή Γκρέγκορι Τζόνσον, του Αμερικανού πρέσβη Τ. Μίλερ, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ αντιστρατήγου Γ. Αντωνακόπουλου, καθώς και άλλων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. (Δεν ήταν εκεί ο Αμερικανός στρατηγός Ουέσλεϊ Κλαρκ, ο αρχιδολοφόνος του γιουγκοσλαβικού λαού, που είχε παρευρεθεί στην τελετή έναρξης κι έλειπε, επίσης, ο «κολλητός» του, πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, με τον οποίο, στα εγκαίνια, ήταν όλο... αγκαλίτσες και φιλάκια. Βεβαίως και τώρα, όπως τότε δεν έλειψαν τα πλούσια εδέσματα στα οποία «ρίχτηκε» η ΝΑΤΟική «αφρόκρεμα» τρώγοντας το καταπέτασμα και πίνοντας τον αγλέουρα στην υγειά των μακελάρηδων του λαών...)

Το σίγουρο είναι ότι το στρατόπεδο Σχοινιά στον Τύρναβο, όπου για πέντε χρόνια λειτουργούσε το στρατηγείο του ΝΑΤΟ, θ' αποτελεί σύμβολο υποτέλειας και συνενοχής των ελληνικών κυβερνήσεων που εκχωρούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στους ιμπεριαλιστές, αλλά και σύμβολο της αντιιμπεριαλιστικής πάλης του θεσσαλικού λαού, που ούτε για μια στιγμή δεν ανέχτηκε την παρουσία του στρατηγείου του θανάτου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ