Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Λουκέτο» σε αρχαιολογικά έργα;

Το γεγονός ότι απολύονται χιλιάδες συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού θα έχει όχι μόνο τις προφανείς επιπτώσεις στους ίδιους και τις οικογένειές τους, αλλά και στη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Σε χτεσινή του ανακοίνωση, το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ, αφού καταγγέλλει τις μαζικές απολύσεις συμβασιούχων για τις οποίες γράφαμε χτες, σημειώνει, ότι «μεγάλα και σημαντικά έργα όπως η αναστήλωση της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, η ανάδειξη και συντήρηση του χώρου της Νικόπολης και η ανάδειξη και αναστήλωση του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, κινδυνεύουν να κλείσουν άμεσα. Η συντήρησή τους καθίσταται πλέον προβληματική και εκατοντάδες εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο».

Προσθέτει, ότι από καιρό το σωματείο έχει «αναφέρει το πρόβλημα στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ και έχει επισημάνει τον κίνδυνο να χαθούν σημαντικοί πόροι από το Γ΄ ΚΠΣ λόγω μη έγκαιρης απορρόφησής τους. Η πολιτιστική μας κληρονομιά αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για τη χώρα μας και δεν επιτρέπεται να γίνονται πειράματα και ανεύθυνοι χειρισμοί, θέτοντας σε κίνδυνο ανεκτίμητης αξίας μνημεία του τόπου».

Καλεί «για μια ακόμη φορά την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ και τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Πολιτισμού προσωπικά να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του, όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει, και να δώσει εντολές για τις ανανεώσεις των συμβάσεων των εργαζόμενων στο ΥΠΠΟ όπως και την επίσπευση της διαδικασίας απορρόφησης κονδυλίων και εκτέλεσης έργων στο ΥΠΠΟ. Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟ εδώ και χρόνια προσφέρουν τους κόπους και τη μεγάλη εμπειρία τους στη διαφύλαξη και προστασία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, θα υπερασπίσουν με κάθε τρόπο το έργο τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ