Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΕΙ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ, που θα επαναλαμβάνονται κάθε βδομάδα, και διήμερο κλείσιμο των ιδρυμάτων στις 6 και 7 Οκτώβρη, οπότε θα πραγματοποιηθεί και Σύνοδος των Προέδρων των ιδρυμάτων.

Στην προχθεσινή συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών ΤΕΙ (ΟΣΕΠ) με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, απέσπασαν τη δέσμευση της κυβέρνησης για έκτακτη επιχορήγηση των Ιδρυμάτων με 50.000.000 ευρώ, όπως ζητούσαν, αλλά δε διευκρινίστηκε από την πλευρά του υπουργείου πότε θα φτάσουν αυτά τα χρήματα στα Ιδρύματα. Ο κόσμος των εκπαιδευτικών, αλλά και συνολικά η κοινότητα των ΤΕΙ βρίσκεται σε αναβρασμό, καθώς τα προβλήματα των Ιδρυμάτων είναι τέτοια, που καθιστούν σχεδόν αδύνατη τη λειτουργία τους. Ετσι, οι κινητοποιήσεις είναι γι' αυτούς ο μόνος δρόμος μέχρι να αλλάξει ουσιαστικά η κατάσταση.

Μαζί με το οικονομικό πρόβλημα, οι εκπαιδευτικοί ζητούν ουσιαστική βελτίωση και των δικών τους αποδοχών, αλλά και λύση των προβλημάτων των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε «προσωποπαγείς» θέσεις μετά το νόμο της ανωτατοποίησης, ο οποίος αποδείχτηκε μια φούσκα, χωρίς περιεχόμενο.

Το ΚΔΣ της ΟΣΕΠ ΤΕΙ είχε χθες συναντήσεις με σπουδαστές και με τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης και κατέληξε να παραμένουν τα ΤΕΙ κλειστά για μια μέρα κάθε βδομάδα, καθώς και στις 6 - 7 Οκτώβρη, ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο - αν δεν έχει αλλάξει κάτι μέχρι τότε - να προχωρήσουν σε αποχή διαρκείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ