Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΕΛΑ»
«Δεν υπάρχουν στοιχεία»...

...υποστήριξε ο Δ. Μπελαντής, συνήγορος υπεράσπισης του Μ. Κασίμη

Ενα ερώτημα έθεσε χτες στο δικαστήριο ο Δ. Μπελαντής, συνήγορος υπεράσπισης του Μ. Κασίμη, πώς είναι δυνατόν να επανέρχεται ο εντολέας του στο προσκήνιο για την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Ραυτόπουλου, όταν οι αρμόδιες αρχές έχουν πραγματοποιήσει τρεις έρευνες και κατέληξαν ότι δεν υπήρξε καμιά εμπλοκή του Μ. Κασίμη σ' αυτήν την απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ότι δεν υπήρξε κανένα νέο στοιχείο, εκτός από την καινούρια θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων, σύμφωνα με την οποία η «1η Μάη» και όλες οι άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις (εκτός της «17 Νοέμβρη») ήταν παρακλάδια του «ΕΛΑ» και πως ο Μ. Κασίμης ήταν μέλος αυτής της οργάνωσης.

Ο Δ. Μπελαντής μίλησε και για μετάλλαξη του Ποινικού Δικαίου, που συντελείται με τις αντιτρομοκρατικές νομοθεσίες που ψηφίζονται σε όλο τον κόσμο. Η μετάλλαξη αυτή, συνέχισε ο συνήγορος υπεράσπισης, σαρώνει όλες τις νομικές εγγυήσεις που είχαν θεσπιστεί υπέρ των κατηγορουμένων. Τέλος, ο Δ. Μπελαντής ανέφερε ότι με βάση τα πραγματικά περιστατικά δεν μπορεί να σταθεί καμιά κατηγορία σε βάρος του Μ. Κασίμη, ούτε της φυσικής αυτουργίας, ούτε της ηθικής αυτουργίας, αλλά ούτε της άμεσης συνέργειας και της ψυχικής συνδρομής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ