Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
«Οχι» στο ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας

Ανακοίνωση της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ

Την αντίθεσή της στο ξεπούλημα του ξενοδοχείου «ΞΕΝΙΑ» μαζί με το αναψυκτήριο «Κουραμπάς» σε ιδιώτη, εκφράζει η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, με σχετική ανακοίνωση. Η Νομαρχιακή Επιτροπή υπογραμμίζει πως ο Δήμος Ιωαννιτών προχώρησε στο ξεπούλημα και του «ΞΕΝΙΑ», παρά την αντίδραση μαζικών φορέων, αγνοώντας την αντίθεση του γιαννιώτικου λαού.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η νυν δημοτική αρχή και οι προηγούμενες, αφού εξασφάλισαν την ψήφο των Γιαννιωτών, εφάρμοσαν την αρχή ότι «η σχέση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των χρηστών των υπηρεσιών της δεν πρέπει να βαρύνει το κράτος». «Δηλαδή, επισημαίνει η ανακοίνωση, για κάθε έργο ή υπηρεσία που βοηθά την "ανάπτυξη", όπως λένε, της περιοχής, εξυπηρετεί το δημότη ή προστατεύει το περιβάλλον, πρέπει να επιβάλλονται φόροι και τέλη σε βάρος των δημοτών».

«Αντί να διεκδικήσουν τα χρήματα που δεν τους έχουν αποδοθεί, συνεχίζει η ανακοίνωση (για τα Γιάννενα ξεπερνούν τα 10 δισ. δρχ.), ξεπουλάνε την περιουσία του γιαννιώτικου λαού με πρόσχημα τις οικονομικές δυσκολίες των δημοτικών επιχειρήσεων. Με τον τρόπο αυτό αποπροσανατολίζουν τους Γιαννιώτες, κρύβοντας τις πολιτικές τους ευθύνες και εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Α ή του Β επιχειρηματία. Το "Γυαλί Καφενέ", η "Κυρα-Φροσύνη", η "Οαση", το "Γιαννιώτικο σαλόνι" και τώρα το "ΞΕΝΙΑ" μαζί με τον "Κουραμπά" παραχωρούνται στους διώκτες». Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ σημειώνει πως κομβικό σημείο για το θέμα του «ΞΕΝΙΑ» είναι αυτό να παραμείνει δημοτική περιουσία και να μη δοθεί σε ιδιώτη.

Τέλος, η Νομαρχιακή Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία του Νομού Ιωαννίνων να καταδικάσουν στη συνείδησή τους το ξεπούλημα της περιουσίας του Δήμου Ιωαννιτών. Να αντισταθούν στην πολιτική που εξυπηρετεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την πλουτοκρατία και να προβάλουν με την πολιτική τους στάση την αντίστασή τους στις πολιτικές που βάζουν την εργατική και λαϊκή οικογένεια σε ακόμα χειρότερη οικονομική κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ