Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ «ΑΘΗΝΑ 2004»
Διέρρευσε το πόρισμα των δικαστών

Ο «Ρ» είχε αποκαλύψει το επίμαχο πόρισμα από το Μάρτη του 2003
Ο «Ρ» είχε αποκαλύψει το επίμαχο πόρισμα από το Μάρτη του 2003
Παρατυπίες στις προσλήψεις, υψηλές αμοιβές των στελεχών και υπέρογκες δαπάνες για διαμονή στο εξωτερικό, διαπιστώνει το πόρισμα των συνταξιούχων δικαστικών, οι οποίοι έλεγξαν την οικονομική διαχείριση της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» κατά το 12μηνο Γενάρης - Δεκέμβρης του 2001.

Το πολυσέλιδο (225 σελίδες) πόρισμα διέρρευσε αργά χτες το βράδυ και χαρακτηριστικά αναφέρει ότι το σύστημα επιλογής του προσωπικού και στελεχών του 2004 ήταν «παραβατικό» αφού έγιναν προσλήψεις με απευθείας επιλογή χωρίς προκήρυξη.

Σημειώνεται ότι ο «Ρ» το Μάρτη του 2003 είχε αποκαλύψει το επίμαχο πόρισμα, επισημαίνοντας τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης και της ηγεσίας της «Αθήνα 2004» για τα παιχνίδια δισεκατομμυρίων που παίζονται στις πλάτες των εργαζομένων με πρόσχημα την ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο πόρισμα αναφέρεται - μεταξύ άλλων - ότι για δαπάνες στο εξωτερικό διατέθηκαν πάνω από 500 εκατομμύρια δρχ., ενώ γίνεται λόγος και για μισθώσεις κατοικιών στα στελέχη της εταιρίας «Αθήνα 2004» και για τις δαπάνες για διαφήμιση. Σχετικά με τις δημόσιες σχέσεις της εταιρίας, το πόρισμα εκτιμά ότι από τον έλεγχο που έγινε, η δικαιολόγηση των σχετικών δαπανών «παρουσιάζει προβλήματα». Η έκθεση των δικαστικών ασχολείται και με τις χορηγίες καθώς και με τις αμοιβές μιας σειράς στελεχών του οργανισμού.

To πόρισμα ασχολείται με την αξιολόγηση των συστημάτων διοικητικής και λογιστικής διαχείρισης, το νομικό πλαίσιο λειτουργίας της εταιρίας, τις προσλήψεις, τις προαγωγές, την απασχόληση των αλλοδαπών, τα έξοδα για υπηρεσιακές μετακινήσεις εκτός έδρας και τη χρήση εταιρικής πιστωτικής κάρτας. Επίσης ασχολείται με τη διαχείριση των συμβάσεων, τις προμήθειες αγαθών, τις συμβάσεις μισθώσεως κινητών πραγμάτων, τις χορηγίες, και τη διαχείριση των δημοσίων σχέσεων.

Με τα στοιχεία του πορίσματος διατήρησε επιφυλάξεις ένα από τα μέλη της τριμελούς επιτροπής, ο Ε. Ροντογιάννης και τα υπέγραψαν οι Γ. Κοκολάκης και Π. Παρασκευόπουλος.

Στο μεταξύ, χτες κατέθεσαν για το πόρισμα οι Γ. Κοκολάκης και Π. Παρασκευόπουλος στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Σωτηροπούλου. Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο δικαστικοί με επιστολές τους στον Τύπο υποστήριξαν ότι για τα όσα αναφέρουν στο πόρισμά τους απομακρύνθηκαν από την Ελεγκτική Επιτροπή της Οργανωτικής Επιτροπής, ενώ αφήνουν και αιχμές σε βάρος του υπουργού Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα.

Μετά από αυτό διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ