Κυριακή 26 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Η επιστολή προς τα κόμματα

Στην επιστολή της ΠΟΑΟ που απευθύνεται προς το προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων και τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες: Της Νέας Δημοκρατίας, του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, σημειώνεται:

«Εχουμε την τιμή, εξ ονόματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων - Π.Ο.Α.Ο, να θέσουμε υπόψη σας το κείμενο του Υπομνήματός μας, με ημερομηνία 15 Ιούνη 2004, προς τον Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και να ζητήσουμε τη συμπαράσταση, αλλά και την ενεργό συμβολή σας για την άμεση και χωρίς άλλη αναβολή ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Οφείλουμε να σας πούμε, ότι οι Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, οι Ανάπηροι της Κατοχής και του Εμφυλίου, οι Πολιτικοί Πρόσφυγες επαναπατρισθέντες και μη - αλλά και οι συγγενείς μας, που δοκιμάζονται σκληρά τόσα χρόνια, και η νέα γενιά, οι Απόγονοι, είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από τη στάση και τη συμπεριφορά της Πολιτείας απέναντί μας. Σας είναι γνωστό, επιτρέψτε μας όμως να το επαναλάβουμε, ότι παρά την επίσημη, διά νόμου, αναγνώριση της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, επίσης παρά την επίσημη, διά νόμου, αναγνώριση του Εμφυλίου, πλήρης κρατική δικαίωση του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ και του ΔΣΕ καθώς και ηθική και υλική αποκατάσταση των αγωνιστών, δεν υπάρχει.

Η Κρατική Εξουσία δε σέβεται τους νόμους που ψήφισε η Βουλή. Οι Κυβερνήσεις, επί μια 20ετία, παρακωλύουν την εφαρμογή τους, δεν επιλύουν τα διαρκώς πιο οξυμένα, άλυτα προβλήματά μας. Μας αντιμετωπίζουν με παγερή αδιαφορία. Οι κωλυσιεργίες, οι σκοπιμότητες, οι διακρίσεις, οι ψευδείς υποσχέσεις αποτελούν πάγια τακτική. Ούτε σεβασμός στην ηλικία μας, και στους αγώνες μας, και στις θυσίες μας. Ούτε κατανόηση στη δύσκολη διαβίωσή μας, εξαιτίας της οικονομικής μας κατάστασης, των προβλημάτων υγείας, περίθαλψης κλπ.

Κύριοι Βουλευτές,

Βοά η αδικία σε βάρος των αγωνιστών της Αντίστασης και του λαού μας, που έδωσαν αμέτρητες θυσίες και έγραψαν Ιστορία. Η επίσημη αναγνώριση - ύστερα από δεκαετίες διώξεων, κατατρεγμών, φυλακών, εξοριών, προσφυγιάς, εκτελέσεων, απαγόρευσης και καταγραφής στα «μαύρα κατάστιχα» - ήταν το ελάχιστο που έπρεπε να κάνει η Πολιτεία. Κι όμως, δεν το έκανε ολοκληρωμένα. Σήμερα, με τίποτα δε δικαιολογείται η διαιώνιση των προβλημάτων που επισημαίνουμε. Η παρούσα Κυβέρνηση και η παρούσα Βουλή μπορούν και πρέπει να δώσουν άμεσα λύσεις. Θα είναι Τιμή για όλους σας να το πράξετε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ