Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Κανίβαλοι»!

Κυκλοφορούν διάφορα. Στα δημοσιογραφικά γραφεία μιλούν για «κανιβαλική» συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ που στην περίπτωση του παιδιού του Τσιτουρίδη ξεπέρασε τα όρια της πολιτικής πολεμικής. Γίνεται λόγος για ανηθικότητα.

*

Να το ξεκαθαρίσουμε: Ακόμα κι αν είναι έτσι, η πολιτική ουσία της υπόθεσης παραμένει. Ο πρώην υπουργός Τσιτουρίδης ενήργησε ουδόλως «ταπεινά» με τακτικές που προσιδιάζουν στην εκμετάλλευση της πολιτικής θέσης του. Η ιδιότητα του πατέρα ίσως εξηγεί, αλλά δε δικαιολογεί τη στάση του πολιτικού. Η ευθύνη του είναι δεδομένη. Ούτε οι μέθοδοι των άλλων, του ΠΑΣΟΚ, τον αθωώνουν.

Αλλά οι μέθοδοι αυτών, των άλλων, αποκαλύπτουν και τη δική τους πολιτική ποιότητα.

*

Σε κάθε περίπτωση, δεν είμαστε εμείς που θα βγάλουμε στη φόρα τα ευαίσθητα δεδομένα ενός νεαρού ανθρώπου. Ούτε έχουμε γνώση τι από όσα ακούγονται έχει βάση. Ξέρουμε όμως ότι ο κανιβαλισμός ποτέ δεν προήγαγε τα πολιτικά πράγματα. Και ξέρουμε ότι αυτό που γίνεται από προχτές στα κανάλια, με τη μετατροπή ενός παιδιού σε πολιτικό σάκο του μποξ, είναι κανιβαλισμός.

*

Αλλά φαίνεται ότι ο δικομματισμός έχει τη λύση: Η απάντηση στον κανιβαλισμό είναι ο κανιβαλισμός! Χτες τη σκυτάλη παρέλαβε η ΝΔ. Σειρά για «ξέσκισμα» πήρε το παιδί του Βούγια... Αιδώς Αργείοι!

*

(Παρεμπιπτόντως: Γιατί όποτε βλέπω την κυρία Συλβάνα Ράπτη, μου 'ρχεται κείνο του Αυλωνίτη: «Πνεύμα και ηθική»;)...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ