Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
Κλείνουν μια μέρα τη βδομάδα

Κλειστό θα παραμείνει την ερχόμενη Τρίτη 28/9 το ΤΕΙ Αθήνας, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου του Ιδρύματος. Ο πρόεδρος του ΤΕΙ σημειώνει: «Το ίδρυμα κλείνει λόγω αδυναμίας αντιμετώπισης των οικονομικών του υποχρεώσεων και επισημαίνει πως αν δε λυθούν τα οικονομικά προβλήματα, θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων να αναστείλει τη λειτουργία του επ' αόριστον».

Αντίστοιχη απόφαση αναμένεται και από το ΤΕΙ Πειραιά για αναστολή την ίδια μέρα. Θυμίζουμε, ότι οι κινητοποιήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της τελευταίας απόφασης του ΚΔΣ της ΟΣΕΠ ΤΕΙ (Ομοσπονδία εκπαιδευτικών) που πάρθηκε σε συνεργασία με διοικήσεις και μιλάει για αναστολή λειτουργίας των ΤΕΙ μία μέρα κάθε βδομάδα, με κύριο αίτημα το οικονομικό αλλά και θεσμικά και μισθολογικά θέματα των εκπαιδευτικών.

Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε χτες ότι τις επόμενες μέρες θα αρχίσει να καταβάλλεται η πρώτη δόση της έκτακτης επιχορήγησης του έτους 2004 προς τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, ωστόσο, οι ανάγκες των Ιδρυμάτων είναι τεράστιες και ο κόσμος των ΤΕΙ «βράζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ