Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΛΑ»
Στις 6 Οκτώβρη η απόφαση

Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης

Μετά από οκτώ μήνες ακροαματικής διαδικασίας, στις 6 Οκτώβρη, θα ανακοινωθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων για την υπόθεση του «ΕΛΑ». Χτες, με την αγόρευση του Σπ. Φυτράκη, συνηγόρου υπεράσπισης των Μ. Κασσίμη και Κ. Αγαπίου ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να ξεκινήσει η διάσκεψη των δικαστών για την υπόθεση.

Πριν κηρυχτεί το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας ζήτησαν και έλαβαν το λόγο οι κατηγορούμενοι Χρ. Τσιγαρίδας και Μ. Κασσίμης.

Ο Χρ. Τσιγαρίδας είπε ότι ανέλαβε την πολιτική ευθύνη των πράξεών του για λόγους ιστορικούς: «Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης ήταν ένα καθήκον που έπρεπε να φέρω σε πέρας, ανεξάρτητα από την ύπαρξη στοιχείων ή όχι σε βάρος μου. Η επαναστατική μου συνείδηση δε μου επιτρέπει να αφήσω βορά στα σκυλιά την ιστορία του "ΕΛΑ" και τη μνήμη του Χρήστου Κασσίμη», είπε. Επανέλαβε ότι δεν έχει καμία σχέση με τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενούς του. Για την Σ. Κυριακίδου ανέφερε ότι είναι χειρότερη από ψευδομάρτυρας. «Ενας που λέει κατευθυνόμενες αλήθειες, συνέχισε, είναι χειρότερος από ψευδομάρτυρας». Σχετικά με τον «ΕΛΑ» επανέλαβε ότι δεν είχε καμιά σχέση με την «1η Μάη» ή άλλες τέτοιες οργανώσεις. Τελειώνοντας την παρέμβασή του είπε «είμαι έτοιμος να δεχτώ τις συνέπειες της παραδοχής μου. θα περιμένω να ακούσω την ποινή μου, θέλω να με θυμάστε όρθιο».

Ο Μ. Κασσίμης επανέλαβε στους δικαστές ότι είναι αθώος και, όπως είπε χαρακτηριστικά, περιμένει να το ακούσει και από το δικαστήριο για να «λήξει μια ομηρία 17 ετών».

Ο Σπ. Φυτράκης, συνήγορος των Μ. Κασσίμη και Κ. Αγαπίου, κατά την αγόρευσή του είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος των εντολέων του. Ανέφερε χαρακτηριστικά τα ταξίδια των Νηστικάκη και Παπαθεμελή στη Γερμανία και τα «στοιχεία» που έφεραν, για τα οποία η κυρία Μπόση εκτίμησε ότι δε συνεισφέρουν στην αποκάλυψη της τρομοκρατίας.

Τέλος, ο Σπ. Φυτράκης είπε ότι το δικαστήριο δεν μπορεί να δικάσει με ενδείξεις υποψίας, αλλά επιβάλλεται να έχει αποδείξεις σε βάρος των κατηγορουμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ