Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ Γ. ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΗ
«Συμμαχική υποχρέωση» οι πολεμικές αποστολές

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αμυνας Β. Μιχαλολιάκο, ο οποίος παρέπεμψε στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο το θέμα της καταδίκης του επαγγελματία οπλίτη σε 3,5 χρόνια φυλακή γιατί αρνήθηκε να πάει στον Περσικό

Πίσω από τη «συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας», οχυρώθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Β. Μιχαλολιάκος, προκειμένου να μην πάρει θέση επί της ουσίας για το θέμα της καταδίκης σε ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων του εθελοντή πενταετούς υποχρέωσης (ΕΠΥ) Γ. Μοναστηριώτη, επειδή αρνήθηκε να ακολουθήσει τη φρεγάτα «Ναβαρίνο» σε πολεμική αποστολή στον Περσικό Κόλπο.

Η τοποθέτηση του υφυπουργού έγινε χτες στη Βουλή μετά από Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνου. Ο Β. Μιχαλολιάκος, αφού επισήμανε ότι ο εν λόγω ΕΠΥ καταδικάστηκε με ομόφωνη απόφαση του Ναυτοδικείου Πειραιά, στη συνέχεια υποστήριξε ότι «δεν είναι νοητή η παρέμβαση της κυβέρνησης στη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας για να αφεθεί ελεύθερος ο καταδικασθείς».

Επίσης μίλησε για «ειρηνευτικές αποστολές» όπου οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν «υλοποιώντας τις συμμαχικές υποχρεώσεις της χώρας μας». Οσον αφορά στον καταδικασθέντα, ο Β. Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι μετά την ασκηθείσα έφεση, η υπόθεση θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό από το Αναθεωρητικό Δικαστήριο.

Καταγγέλλει το ΕΚΑ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, εκφράζει οργή και αγανάκτηση για την καταδίκη του πρώην επαγγελματία οπλίτη Γιώργου Μοναστηριώτη, στον οποίο επιβλήθηκε από το Στρατοδικείο ποινή φυλάκισης 3,5 ετών, γιατί, ενώ υπηρετούσε στη φρεγάτα «Ναβαρίνο», αρνήθηκε να την ακολουθήσει στον Περσικό στη διάρκεια της εισβολής των Αμερικανών στο Ιράκ και παραιτήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό.

Το ΕΚΑ καλεί την κυβέρνηση «να αντιληφθεί την ιδιαίτερη σημασία αυτής της ποινής και να αναλάβει άμεση πρωτοβουλία για ευνοϊκότερη αντιμετώπιση σε ό,τι αφορά την ποινή του Γιώργο Μοναστηριώτη» και καλεί τους «ενεργούς πολίτες και τα θεσμικά όργανα, τα συνδικάτα, τις φιλειρηνικές κινήσεις, τα κοινωνικά κινήματα και τους αντιπροσωπευτικούς φορείς να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτή την καταδίκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ