Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΒΑΛΑ
«Αρέσει δεν αρέσει το ραντάρ θα πέσει»
  • Κατήγγειλαν την ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων οι συγκεντρωθέντες έξω από τα δικαστήρια
  • Αναβλήθηκε για τις 10 Φλεβάρη του 2005 η δίκη των μελών της ΣΕΑ για τις ενέργειές τους ενάντια στην εγκατάσταση του ραντάρ στη Θάσο

Αναβολή για τις 10 Φλεβάρη του 2005 πήρε η δίκη των τριών μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση ραντάρ της ΥΠΑ στο όρος Υψάριο της Θάσου. Ο Σταμάτης Χατζησταματίου, ο Φίλιππος Κουτλής και ο Αλέκος Ευαγγέλου, διώκονται για τις κινητοποιήσεις των κατοίκων που έγιναν το Νοέμβρη του 2000 στο λιμάνι της Καλλιρράχης. Κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών και παράνομη βία. Στο πλευρό τους χτες, έξω από τα δικαστήρια Καβάλας, βρέθηκαν κάτοικοι της Θάσου και εκπρόσωποι φορέων του νησιού, πολλοί Καβαλιώτες, αντιπροσωπεία της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης. Κατήγγειλαν την επιχείρηση ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων και με μια φωνή διαδήλωσαν πως «η τρομοκρατία δε θα περάσει».

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα έστειλαν ξεκάθαρο το μήνυμα πως θα αντισταθούν ενωμένα και δυναμικά σε κάθε προσπάθεια καθυπόταξης του αγώνα τους με όποιο τρόπο κι αν αυτή εκδηλώνεται από τους μηχανισμούς της κυβέρνησης. «Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος» βροντοφώναξαν, με μια φωνή και διαμήνυσαν πως «αρέσει δεν αρέσει, το ραντάρ θα πέσει».

Με την ανακοίνωση της απόφασης για αναβολή της δίκης, ανανέωσαν το ραντεβού τους στους επόμενους αγώνες και στο νέο συλλαλητήριο συμπαράστασης που προγραμματίζουν στις 16 Δεκέμβρη, ημέρα που σύρονται στα δικαστήρια άλλοι 26 συμπατριώτες τους οι οποίοι διώκονται για τις κινητοποιήσεις του Μάη του 2001, με παρόμοιες κατηγορίες.

«Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθούμε οριστικά», είπε ο Σ. Χατζησταματίου, μέλος της ΣΕΑ και ευχαρίστησε εκ μέρους όλων το ΚΚΕ για την ενεργό συμπαράσταση που έχει εκφράσει ποικιλότροπα στον αγώνα τους.

«Είμαστε σήμερα εδώ για να δώσουμε τη μάχη μαζί με το λαό της Θάσου και με τους φορείς του. Δεν μπορεί καμία δικαστική δίωξη να ποινικοποιήσει τους δημοκρατικούς και ειρηνικούς αγώνες που έκαναν οι κάτοικοι της περιοχής για να μην εγκατασταθεί ένα πολύ μεγάλο ραντάρ πάνω από τα κεφάλια τους, πάνω από τα χωριά τους, το οποίο έχει συνέπειες και για την υγεία τους και για το περιβάλλον και για τον τουρισμό», σημείωσε σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης. Και επισήμανε πως παρά τις διαβεβαιώσεις υπουργών και ΥΠΑ ότι το ραντάρ θα τοποθετηθεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της πολιτικής αεροπορίας, αυτό αμφισβητείται και από το γεγονός ότι ήδη υπάρχουν και λειτουργούν στο νησί 2 ραντάρ για τις ανάγκες της πολιτικής και της στρατιωτικής αεροπορίας. Και συνέδεσε την επιμονή της κυβέρνησης - παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων - να εγκατασταθεί και τρίτο ραντάρ στη Θάσο, με τους γενικότερους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ για την περιοχή που περιλαμβάνουν και τη δημιουργία ΝΑΤΟικού Λιμανιού στη Νέα Πέραμο. «Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων για να δώσουμε μαζί τη μάχη της αθώωσης των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, τη μάχη της αθώωσης της κινητοποίησης όλου του λαού της Θάσου», κατέληξε ο Αγγ. Τζέκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απέκρουσαν ΜΑΤ και ραντάρ (2001-05-02 00:00:00.0)
Να μην εγκατασταθούν ραντάρ στο Υψάριο Θάσου (2001-01-13 00:00:00.0)
Χρειάζεται προσωπικό (1998-01-22 00:00:00.0)
Το ραντάρ έπρεπε να υπάρχει εδώ και χρόνια (1997-12-19 00:00:00.0)
Αρεσε ο Στραντλ (1997-05-21 00:00:00.0)
Του άρεσε (1996-01-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ