Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Πλατιά απήχηση στο κάλεσμά της

Γι' αυτό το πανό, που αναρτήθηκε από το ΠΑΜΕ στην Ακρόπολη, κλήθηκε για προανάκριση ο Δ. Αγκαβανάκης και όχι για το πρόσφατο του ΚΚΕ, που από αβλεψία δημοσιεύτηκε χτες

Eurokinissi

Γι' αυτό το πανό, που αναρτήθηκε από το ΠΑΜΕ στην Ακρόπολη, κλήθηκε για προανάκριση ο Δ. Αγκαβανάκης και όχι για το πρόσφατο του ΚΚΕ, που από αβλεψία δημοσιεύτηκε χτες
Εντείνονται οι προσπάθειες της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», με στόχο την απομάκρυνσή όλων των μηχανισμών παρακολούθησης της πολιτικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Μαζί της συντάσσονται καθημερινά όλο και περισσότεροι προοδευτικοί άνθρωποι και δημοκράτες, προσωπικότητες του δημόσιου βίου της χώρας. Εξάλλου, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η σύσκεψη εργασίας που προγραμματίζει για την επόμενη βδομάδα, όπου αναμένεται να εξεταστούν νέοι τρόποι αντίστασης στο χαφιεδισμό και στο «μεγάλο αδελφό».

Με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση» επισημαίνει ότι τα πρόσφατα δημοσιεύματα αποδεικνύουν, για μια ακόμη φορά, τις επικίνδυνες δυνατότητες των μηχανισμών παρακολούθησης και καταστολής που εγκαταστάθηκαν με το πρόσχημα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων «και που ομολογείται πλέον ότι έχουν την ευχέρεια καταγραφής εικόνων αλλά και ήχων, υπονομεύοντας έτσι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι τάχα οι κάμερες στοχεύουν στη ρύθμιση του κυκλοφοριακού!».

Παράλληλα, τονίζει ότι συνεχίζεται η προσπάθεια ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων «με χαρακτηριστικότερη την πρόσφατη περίπτωση της προανάκρισης σε βάρος του συνδικαλιστική του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ Δ. Αγκαβανάκη, επειδή μαζί με άλλους συναγωνιστές του ανάρτησε πανό στην Ακρόπολη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράκ».

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση», συνεχίζοντας την καμπάνια της ενάντια στις κάμερες παρακολούθησης, δίνει στη δημοσιότητα και νέες υπογραφές προσωπικοτήτων που τάσσονται υπέρ της απομάκρυνσής τους. Συγκεκριμένα, υπογράφουν οι:

Φοίβος Ιωαννίδης τ. Υπουργός, Μαν. Μηλιαράκης Εκδότης εφημ. «Χριστιανική», Βασ. Κολοβός Πρόεδρος ΠΟΘΑ, Στέφ. Ληναίος Ηθοποιός, Ελλη Φωτίου Ηθοποιός, Γιάννης Αγγέλης Δημοσιογράφος, Κ. Αντωνάκος Δημοσιογράφος, Κ. Αρβανίτης Δημοσιογράφος, Γ. Βότσης Δημοσιογράφος, Λεων. Γιώτας Δημοσιογράφος, Κ. Μαρδάς Δημοσιογράφος, Εύη Παπαδάκη Δημοσιογράφος, Δ. Τσιπούρας Δημοσιογράφος, Μιχ. Βαρδάνης Πρόεδρος Συλλόγου Φυλακισθέντων-Εξορισθέντων 1967-'74 (ΣΦΕΑ), Δημ. Πρωτοψάλτης Γεν. Γραμματέας ΣΦΕΑ, Γιάννης Στρατής Αντιπρόεδρος ΣΦΕΑ, Ν. Αθανασάκης Μέλος ΔΣ ΣΦΕΑ, Β. Δούρος Μέλος ΔΣ ΣΦΕΑ, Αντ. Κακαράς Μέλος ΔΣ ΣΦΕΑ, Δώρα Καλλιπολίτη Μέλος ΔΣ ΣΦΕΑ, Ν. Καργόπουλος Μέλος ΔΣ ΣΦΕΑ, Ν. Μπερτσιάς Μέλος ΔΣ ΣΦΕΑ, Θ. Παναγιωτακόπουλος Μέλος ΔΣ ΣΦΕΑ, Φ. Προβατάς Μέλος ΔΣ ΣΦΕΑ, Γ. Ρέγγας Μέλος ΔΣ ΣΦΕΑ, Χ. Ρεκλίτης Μέλος ΔΣ ΣΦΕΑ.

Σύσκεψη την Τετάρτη

Τέλος, η «Δημοκρατική Συσπείρωση», σε συνέχεια των προηγούμενων πρωτοβουλιών της ενάντια στον «ευρωτρομονόμο» και στους μηχανισμούς παρακολούθησης και καταγραφής της πολιτικής, συνδικαλιστικής και κοινωνικής δραστηριότητας των πολιτών (προσφυγή για «Ζέπελιν», κλπ.), καλεί σε σύσκεψη εργασίας την Τετάρτη 29 του Σεπτέμβρη 2004, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα της ΟΤΟΕ(Βησσαρίωνος 9 & Σίνα).

Θέμα - όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά στη σχετική πρόσκληση - η οργάνωση του αγώνα για: Την αποκαθήλωση των μηχανημάτων παρακολούθησης. Τον τερματισμό των μέτρων αστυνομοκρατίας. Το σταμάτημα της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων σε ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας. Την κατάργηση των αντιδημοκρατικών νομοθετημάτων («ευρωτρομονόμος», Σένγκεν, κλπ.).

Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί και αναμένεται να πάρουν μέρος όσοι συμπαρατάχτηκαν μαζί με τη «Δημοκρατική Συσπείρωση» στις τελευταίες δραστηριότητές της (προσφυγή κατά του «Ζέπελιν», αντίδραση για κάμερες, κλπ.), εκπρόσωποι μαζικών φορέων και προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ