Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
ΝΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Χαιρετίζει τον απεργιακό ξεσηκωμό των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Πρόσκληση να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στις 9 του Οκτώβρη

Από την απεργιακή κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας
Από την απεργιακή κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας
Να συμμετάσχουν μαζικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 9 Οκτώβρη στην Αθήνα καλεί η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ την εργατική τάξη του νησιού, απευθύνοντας αγωνιστικό χαιρετισμό στο μαζικό αγωνιστικό απεργιακό ξεσηκωμό των ξενοδοχοϋπαλλήλων στα ξενοδοχεία της περιοχής από το Μεσογγή έως το Πέραμα την Κυριακή 19/9/2004.

«Η απεργία αυτή - σημειώνει ακόμα η Νομαρχιακή Επιτροπή - έστειλε μήνυμα προς τους ξενοδόχους, οι οποίοι αξιοποιώντας την πολιτική στήριξη που τους παρείχε για χρόνια ολόκληρα το ΠΑΣΟΚ και τώρα τους την παρέχει η κυβέρνηση της ΝΔ, επιβάλλουν δικούς τους νόμους με πρόσχημα και την τουριστική κρίση. Επίσης έστειλε μήνυμα και προς στις συμβιβασμένες - γραφειοκρατικές ηγεσίες, τόσο της ΓΣΕΕ όσο και του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, ότι η μοίρα της εργατικής τάξης δεν είναι η υποταγή στην καταπίεση και στην εκμετάλλευση».

Ο ενιαίος ταξικός αγώνας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, υπογραμμίζει η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, μπορεί να ξεπεράσει την εργασιακή ανασφάλεια και την εργοδοτική τρομοκρατία. Η εργατική τάξη θα βρει το δρόμο της δικαίωσής της ξεπερνώντας τις πλειοψηφίες του συμβιβασμού, αντιμετωπίζοντας τις επιθέσεις κατά των κατακτήσεών της.

Η πολιτική γραμμή του ΚΚΕ για την ενότητα και κοινή δράση σε ταξική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, τονίζεται σε άλλο σημείο, έχει ήδη επιβεβαιωθεί. Η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο θα δώσει δύναμη και προοπτική στον αγώνα, σημειώνει.

Η ΝΕ Κέρκυρας καλεί τους εργαζόμενους να περάσουν σε μια νέα φάση αγωνιστικής ταξικής ενότητας και κοινωνικής συμμαχίας, με κλιμάκωση των ενεργειών και πολύμορφο αγώνα. Να οργανώσουν τον αγώνα τους με βάση τον κάθε τόπο δουλιάς. Να αψηφήσουν την εργοδοτική τρομοκρατία, περιφρουρώντας το δικαίωμα στην απεργία, το δικαίωμα στον αγώνα, στη διαδήλωση, το δικαίωμα στην αλληλεγγύη.

Τέλος, σε σχέση με την ανακοίνωση του ΕΚ Κέρκυρας, όπου γίνεται επίθεση στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ, η ΝΕ τονίζει πως τέτοιες επιθέσεις σκοπό έχουν να συγκαλύψουν τις ευθύνες της δικής τους συμβιβαστικής τακτικής αλλά και τις πολιτικές ευθύνες εκείνων που ευθύνονται για την άσχημη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ