Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΣΟΦΤΕΞ»
Δε γίνονται δεκτές οι απολύσεις

Πρωτοβουλία από το ΠΑΜΕ για συντονισμό του αγώνα στις επιχειρήσεις που απολύουν

Οι απεργοί της «ΣΟΦΤΕΞ» έξω από το υπουργείο Εργασίας

Eurokinissi

Οι απεργοί της «ΣΟΦΤΕΞ» έξω από το υπουργείο Εργασίας
«Δουλιά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία» απαίτησαν χτες οι εργαζόμενοι της «ΣΟΦΤΕΞ» από την κυβέρνηση, συμμετέχοντας καθολικά στην 24ωρη απεργία και στην αγωνιστική συγκέντρωση που έκαναν χτες το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας. Δήλωσαν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στην πολυεθνική «BOLTON GROUP» να προχωρήσει σε καμία απόλυση. Ταυτόχρονα, με χτεσινή απόφαση της διοίκησης του σωματείου κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με νέα τετράωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα στο τέλος κάθε βάρδιας και νέα 24ωρη απεργία την ημέρα που θα οριστεί τριμερής συνάντηση με την εργοδοσία. Ο υφυπουργός Γ. Γιακουμάτος, με τον οποίο συναντήθηκε αντιπροσωπεία των εργαζομένων, κάτω από την έντονη πίεση που του ασκήθηκε, δεσμεύτηκε να παρέμβει τηλεφωνικά στην εργοδοσία, ώστε να μην προχωρήσει σε απολύσεις μέχρι την ημέρα που θα οριστεί νέα συνάντηση.

Οι εργαζόμενοι, από νωρίς το πρωί στην περιφρούρηση της απεργίας και στη συνέχεια στη δυναμική πορεία που έκαναν από το εργοστάσιο μέχρι το υπουργείο, έκαναν σαφές με το σύνθημα που έγραφαν στο πανό ότι «Οι απολύσεις δε θα περάσουν». Φώναξαν «Θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία» και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να αναγκάσουν την πολυεθνική ιδιοκτήτρια «BOLTON GROUP» να πάρει πίσω τις νέες περίπου 100 απολύσεις που έχει ανακοινώσει. Δε θα της επιτρέψουν να δημιουργήσει και νέους ανέργους στο όνομα της ανταγωνιστικότητας για να αυξήσει κι άλλο τα κέρδη της. Θα αντισταθούν στην τρομοκρατία και τις απειλές που έχει εξαπολύσει για να υπογράψουν αίτηση «οικειοθελούς αποχώρησης» και να τη βοηθήσουν να συνεχίσει το έγκλημα που ξεκίνησε το 1997 και από 2.250 εργαζόμενους τότε, σήμερα να έχουν απομείνει 280.

Ο Γ. Μαυρίκος ανακοίνωσε ότι το ΠΑΜΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για το συντονισμό του αγώνα των απολυμένων και των υπό απόλυση εργαζομένων

Eurokinissi

Ο Γ. Μαυρίκος ανακοίνωσε ότι το ΠΑΜΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για το συντονισμό του αγώνα των απολυμένων και των υπό απόλυση εργαζομένων
Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, ο οποίος δήλωσε τη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα τους και κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΚΚΕ στις 9 του Οκτώβρη, στο οποίο θα προβληθούν και θα αναδειχτούν - όπως τόνισε - και τα δικά τους προβλήματα και αιτήματα.

Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν χτες στον αγώνα των εργαζομένων πολλά ταξικά συνδικάτα και Ομοσπονδίες, ενώ στη συγκέντρωση συμμετείχε και χαιρέτισε εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Γιώργος Μαυρίκος, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενωμένοι και αποφασισμένοι. Ανακοίνωσε ότι το ΠΑΜΕ παίρνει πρωτοβουλία και θα καλέσει όλα τα σωματεία της χώρας που απειλούνται με απολύσεις, κλείσιμο κ.ά. να συντονίσουν τον αγώνα και τη δράση τους και να μη δείξουν καμία ανοχή ή πίστωση χρόνου στις πολιτικές που εφαρμόζονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ