Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Δυο μέτρα και δυο σταθμά

Εξαπέλυσαν κεραυνούς για την υπόθεση Τσιτουρίδη και κάλυψαν πλήρως τον Σπ. Βούγια

Πλήρη πολιτική κάλυψη στον Σπ. Βούγια πρόσφερε το ΠΑΣΟΚ, μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις για παράτυπη μετεγγραφή της κόρης του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή που ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούσε «έωλα» επιχειρήματα, τα οποία δεν υπάγονται σε κανένα νόμο, για να δικαιολογήσει τη συγκεκριμένη μετεγγραφή, το κόμμα του, που χτες μετά την αποπομπή του Σ. Τσιτουρίδη κατακεραύνωνε την κυβέρνηση για παρόμοιο ζήτημα, παρείχε με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του «ασυλία» στον Σπ. Βούγια.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται: «Αντί η κυβέρνηση και η ΝΔ να προσπαθούν να μεταθέσουν αλλού το θέμα Τσιτουρίδη, επιχειρώντας να εξομοιώσουν δύο τελείως διαφορετικές υποθέσεις, και να ζητούν παραιτήσεις, οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για την παρουσία του υφυπουργού Παιδείας κ. Καλού στη συνάντηση του κ. Τσιτουρίδη με τον πρύτανη του Παντείου».

Της ανακοίνωσης είχε προηγηθεί δήλωση του Σπ. Βούγια, με την οποία ο ίδιος υποστήριζε ότι στην περίπτωση της κόρης του ακολουθήθηκε μια ...συνηθισμένη ακαδημαϊκή πρακτική, η οποία θέλει «τα παιδιά καθηγητών πανεπιστημίων ή και διοικητικών υπαλλήλων να μετεγγράφονται στο Τμήμα όπου υπηρετούν οι γονείς τους».

Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχει από τη ΝΔ «μία προσπάθεια αντιπερισπασμού και συμψηφισμού της συζήτησης που γίνεται για την υπόθεση του κ. Τσιτουρίδη», η οποία, όπως είπε, «επιχειρεί να μεταθέσει τη συζήτηση και τις ευθύνες κάνοντας μία αδέξια και αδόκιμη σύγκριση ανάμεσα σε δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις». Και συνέχισε: «Από τη μια έχουμε μία περίπτωση πολιτικής τάξεως, η υπόθεση του κ. Τσιτουρίδη με όλη τη συζήτηση των πολιτικών ευθυνών που έγινε και αναλήφθηκαν και υπήρξε η παραίτηση και από την άλλη έχουμε μία υπόθεση ακαδημαϊκής τάξεως».

Βέβαια, τη συγκεκριμένη περίοδο της μετεγγραφής ο σημερινός εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ήταν υφυπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης Σημίτη, θέση η οποία, όπως υποστήριξε με δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό, δεν «έπαιξε κανέναν απολύτως ρόλο», αφού, όπως ανέφερε, «η κόρη μου πήρε τη μετεγγραφή ως υπεράριθμη και δεν κατέλαβε τη θέση άλλου υποψηφίου».

Ο Σπ. Βούγιας, για να καλύψει την παράνομη μετεγγραφή, επικαλέστηκε το «καθεστώς» που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, δίνει «τη δυνατότητα στους πανεπιστημιακούς όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας, όχι μόνο των καθηγητών αλλά και των διοικητικών υπαλλήλων, να μετεγγράφουν τα παιδιά τους στο πανεπιστήμιο στο οποίο υπηρετούν»... Δεν υπήρξε, ισχυρίστηκε ο Σπ. Βούγιας, «καμία προνομιακή ή διακριτική μεταχείριση υπέρ του δικού μου προσώπου ή του παιδιού μου».

Το πρωί ...αξιοποιούσε «πολιτικά» την «υπόθεση»

Πριν έρθουν στο φως της δημοσιότητας οι αποκαλύψεις για τη δική του «υπόθεση», και συγκεκριμένα χτες το πρωί, από το βήμα της Χαριλάου Τρικούπη, ο Σπ. Βούγιας ...αξιοποιούσε την «υπόθεση» - όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε - του υπουργού Σ. Τσιτουρίδη, για να ασκήσει ...σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Η «αποδοχή της παραίτησης του Σάββα Τσιτουρίδη» ήταν «αναγκαστική από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή», δήλωσε ο Σπ. Βούγιας, και πρόσθεσε ότι «η λογική αυτή δεν εφαρμόστηκε στην περίπτωση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, πριν από λίγες μέρες».

Ο Σπ. Βούγιας, μάλιστα, ανέφερε ότι «ο κ. Καραμανλής έκανε υποχρεωτικά αυτή την επιλογή» και σημείωσε ότι «η υπόθεση αυτή αναδεικνύει επίσης την ανακολουθία μεταξύ προεκλογικών λόγων περί "σεμνότητας" και "ταπεινότητας" του κ. Καραμανλή και των μετεκλογικών έργων και πράξεων της κυβέρνησής του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ