Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα «αιτήματα» του κεντροδεξιού Τύπου

Ενας ανελέητος πόλεμος οικονομικών και εκδοτικών συμφερόντων, ο οποίος περνάει βέβαια και από τους νέους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου που μοιράζουν την πίτα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη «στη σκιά» του δικομματικού σκυλοκαυγά για τις «μετεγγραφές» «γαλάζιων» και «πράσινων» παιδιών.

Παράλληλα, στην κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μια υπόγεια διαμάχη για την αναδιανομή αξιωμάτων και εξουσίας. Εκφραση των παραπάνω αθέατων συγκρούσεων είναι η ανοιχτή πλέον επίθεση που γίνεται από φιλικές στη ΝΔ εφημερίδες προς τον υπουργό Τύπου, Θ. Ρουσόπουλο, με κύριο αίτημα το ξαναμοίρασμα της πίτας προς όφελος της «γαλάζιας» διαπλοκής.

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο του Δημ. Ρίζου, εκδότη της εφημερίδας «Αδέσμευτος», που συνδέει τη «διαπλοκή με την επικοινωνιακή πολιτική». Αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Θ. Ρουσόπουλου γράφει: «Και εμείς μεν ουδέν γράψαμε για τον Θ. Ρουσόπουλο, ούτε προσωποποιήσαμε την ανυπαρξία επικοινωνίας της κυβέρνησης. Το γεγονός όμως ότι τον κ. Ρουσόπουλο ανέλαβαν με φανατισμό υπό την προστασία τους και τα πιο σκληρά πασοκικά ΜΜΕ μήπως κάτι σημαίνει; Και τίποτα επιλήψιμο να μη συμβαίνει, σίγουρα δεν ωφελεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο». Ο αρθρογράφος δε διστάζει να έρθει «στο ψητό»: «Και εμείς ουδέν ζητήσαμε από την κυβέρνηση, παρά μια κάποια ίση μεταχείριση από το κράτος...». Παράλληλα, δεν κρύβει την «αγανάκτησή» του: «Οσο και να φαίνεται απίστευτο, η σημερινή κυβέρνηση εξακολουθεί να "μπουκώνει" τους εργολάβους-προμηθευτές και τους ίδιους και τα έντυπά τους και τις Τηλεοράσεις τους. Το αντίτιμο αυτής της μεταχείρισης είναι λάσπη κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού και η παραπληροφόρηση του κοσμάκη. Μέχρι πότε όμως;».

Ανάλογου περιεχομένου είναι και το άρθρο του Γ. Τράγκα στη «Χώρα», ο οποίος αναλαμβάνει να απαντήσει στο ερώτημα «τι ζητάει ο κεντροδεξιός Τύπος από την κυβέρνηση και ιδιαίτερα από τον κ. Θ. Ρουσόπουλο "κάτω από το τραπέζι"». Ξεκινώντας από το ότι η εφημερίδα του, «όπως και ο υπόλοιπος κεντροδεξιός Τύπος, επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ - που δεν ήταν λίγες - αποστερήθηκε από τους πυλώνες της διαπλοκής κάθε ίχνος κρατικού εσόδου από τα τεράστια ποσά της κρατικής διαφήμισης και όχι μόνο», διαπιστώνει ότι στους επτά μήνες που είναι η ΝΔ στην κυβέρνηση «τα πακέτα της κρατικής διαφήμισης εξακολουθούν να οδεύουν στα ίδια θυλάκια διαπλοκής που ύβριζαν τη ΝΔ ως αντιπολίτευση και τώρα ως κυβέρνηση». Διατυπώνοντας το «αίτημά» του επισημαίνει ότι «δε ζητάμε αντιστροφή των όρων αλλά ένα fair play στον Τύπο», ζητώντας από τον Θ. Ρουσόπουλο «να σκουντήσει τα πράγματα», ώστε ο κεντροδεξιός Τύπος να έχει «ισότιμη και ισόνομη μεταχείριση».

Από την πλευρά του ο «Αδέσμευτος Τύπος» του Κ. Μήτση, σε πρωτοσέλιδο άρθρο του με τίτλο «Η διαπλοκή δείχνει τα δόντια της στην κυβέρνηση», αναφέρεται σε «αλεξιπτωτιστές της εξουσίας» που «με αιχμή του δόρατος εφημερίδες, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα επιχειρούν να θέσουν υπό καθεστώς ομηρίας τη νέα κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ