Κυριακή 26 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΙΤΙ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ
Καμιά πρόβλεψη...

Ο δήμαρχος Νίκαιας Στ. Μπενετάτος, μιλάει στο «Ρ»

Το πανάκριβο «Σπίτι της Αρσης Βαρών», συνολικού κόστους 38,3 εκατομμυρίων ευρώ, πρέπει να αξιοποιηθεί συνολικά ως χώρος αναψυχής, εκδηλώσεων και συναυλιών, χωρίς καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης. Ξεκινώντας από αυτή τη βάση, ο δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος, έκανε σαφές με δήλωσή του στο «Ρ», πως βασική πρόταση του δήμου είναι να κατοχυρωθεί η ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών στο χώρο.

Σημαντική, όμως, είναι και η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του περιβάλλοντος χώρου «με την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων για μαζική χρήση από τους δημότες», κάτι που - όπως φαίνεται - δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Ολα αυτά, όπως μας είπε ο δήμαρχος, θα τεθούν υπόψη της «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ», σε προσεχή μεταξύ τους συνάντηση.

«Από την πρώτη στιγμή της κατασκευής του σταδίου δεν είχε προβλεφτεί η μετα - Ολυμπιακή χρήση του έργου αυτού. Η κατασκευή και η χρήση του φαίνεται ότι προοριζόταν αποκλειστικά για την Ολυμπιάδα!», τόνισε ο Στ. Μπενετάτος, αναδεικνύοντας την προχειρότητα του σχεδιασμού.

Και συνέχισε: «Το "Σπίτι της Αρσης Βαρών" είναι ένα πανάκριβο και τεράστιο σε όγκο στάδιο. Καταλαμβάνει 60 στρέμματα. Εκεί, εμείς είχαμε προτείνει να γίνουν αθλητικές εγκαταστάσεις πολλών αθλημάτων, ενώ τώρα χρησιμοποιήθηκε ένας τεράστιος χώρος για ένα μόνο άθλημα. Πιστεύω πως δεν υπάρχει πιο εγωιστικό έργο από αυτό! Αυτό το στάδιο έχει προδιαγραφές να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις».

Στην ουσία, όπως μας εξηγεί: «δε λάβανε εξαρχής υπόψη τους το μαζικό αθλητισμό και τη μαζική χρήση του έργου από τους δημότες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ