Κυριακή 26 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δίνουν μάχη ζωής

Την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη η νέα απεργία

Από την προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση
Από την προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση
Η προκλητική αδιαλλαξία των ξενοδόχων, η στήριξη που τους παρέχει η κυβέρνηση και η συμβιβασμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία στον κλάδο, δεν τους πτοεί, αντίθετα ατσαλώνει τους χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλους της Αττικής, που την Τετάρτη, 29 Σεπτέμβρη, οργανώνουν τη νέα 24ωρη απεργία τους. Από τις 6 το πρωί τη μέρα της απεργίας, θα δώσουν ξανά τη μάχη έξω από τις πόρτες των ξενοδοχείων για την περιφρούρηση της απεργίας. Λίγο αργότερα, στις 10 το πρωί θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος και από εκεί θα στείλουν το μήνυμα τους: «Δεν κάνουμε πίσω»! Σ' αυτόν τον αγώνα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν είναι μόνοι τους. Εμπρακτα δηλώνουν τη στήριξη και συμπαράστασή τους το ΠΑΜΕ και τα ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία της Αθήνας.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής, που βρίσκονται για πάνω από δυο χρόνια σε κινητοποιήσεις, παλεύουν για να σταματήσουν οι απολύσεις. Να περιφρουρήσουν τις κατακτήσεις και όλα τα δικαιώματά τους. Παλεύουν για την υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας που αυτά τα δυο χρόνια, οπότε και το σωματείο πέρασε σε χέρια ταξικά, δίνει τη μάχη καθημερινά για την ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση του κλάδου, για το δυνάμωμα του αγώνα, καλεί όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να συνεχίσουν να αντιδρούν στη φτώχεια και την απαξίωση. Να συνεχίσουν τη διεκδίκηση ενάντια στους μισθούς πείνας. Να παλέψουν για την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Να επιβάλουν τον καθορισμό καθηκόντων. Να προστατέψουν τα βαρέα και ανθυγιεινά. Να μην επιτρέψουν την αρπαγή των αποθεματικών του ΤΑΞΥ. Να συμπαρασταθούν στους άνεργους του κλάδου.

Δηλώνει ότι «θα νικήσουμε γιατί μετά από δυο χρόνια οργάνωσης και αγώνα, έχουμε την εμπειρία που χρειάζεται για να συγκρουστούμε με όσους μας θέλουν αμέτοχους και δούλους. Θα νικήσουμε γιατί έχουμε αφήσει πίσω μας τα χρόνια της σιωπής και της υποταγής. Θα νικήσουμε γιατί οι εργαζόμενοι έχουν απομονώσει όσους κάνανε σημαία τους το συμβιβασμό και την ιδιοτέλεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ