Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δημαγωγία

Γρηγοριάδης Κώστας

Μπορεί σ' ένα και μόνο δελτίο Τύπου ενός υπουργείου να ομολογείται η συνέχιση της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, από τη σημερινή και, ταυτόχρονα, να ισχυρίζεται ότι αλλάζουν ριζικά τα πράγματα; Μη βιαστείτε να απαντήσετε όχι, γιατί θα διαψευστείτε.

Στο πρόσφατο δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας, όπου ανακοινώνεται η μείωση των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων της Γ΄ Λυκείου, υπάρχουν τα εξής: «Ελήφθη πρόνοια», ομολογεί το υπουργείο, ώστε, παρά τον περιορισμό των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων σε έξι, «να διατηρηθούν η φιλοσοφία και οι γενικές αρχές του ισχύοντος συστήματος εισαγωγής». Και, πράγματι, έτσι είναι. Στο τέλος του δελτίου, όμως, το υπουργείο ισχυρίζεται ότι με τις προωθούμενες αλλαγές «το Λύκειο αποκτά τη μορφωτική του αποστολή», «αυξάνεται ο σχεδόν ανύπαρκτος ελεύθερος χρόνος των μαθητών», «περιορίζεται στο μέτρο του δυνατού η φροντιστηριακή εκπαίδευση» και, ακόμη περισσότερο, «καλλιεργείται το ενδιαφέρον των μαθητών για την απόκτηση της γνώσης στο σύνολο των μαθημάτων του Λυκείου».

Κι όλ' αυτά, επειδή μειώθηκαν από 9 σε 6 τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και, μάλιστα, περικόπτοντας μαθήματα γενικής παιδείας! Φανταζόμαστε, εάν η κυβέρνηση τολμούσε, απλά και μόνο, να αποδεσμεύσει το Λύκειο από την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, θα μίλαγε για την επανάσταση των επαναστάσεων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ