Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
ΛΑΡΙΣΑ
Αγωνιά αν θα βγει στη σύνταξη

Ανθρωπος της δουλιάς και του μόχθου ο Θανάσης Κομνίτσας, αγωνίζεται για να μη λείψει τίποτα από τα δυο παιδιά του, 19 και 16 ετών. 0ταν πριν μια δεκαετία απολύθηκε από το εργοστάσιο, όπου για είκοσι χρόνια δούλευε ως υφαντής, έγινε οικοδόμος. Πέρασε πολύ δύσκολα χρόνια. Σήμερα αγωνιά αν θα συμπληρώσει τα ένσημα για να «βγει» στη σύνταξη, κυνηγώντας το μεροκάματο. Το τελευταίο διάστημα δουλεύει και η γυναίκα του και μπαίνει διπλός μισθός στο σπίτι, όμως «κι αυτός δε φτάνει για να καλυφτούν οι σύγχρονες ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειάς και για να εξασφαλίσουμε ό,τι χρειάζεται στα παιδιά, στερούμαστε ό,τι μπορούμε με τη γυναίκα μου» σημειώνει.

Το μηνιαίο εισόδημα της οικογένειας φτάνει τα 1.500 ευρώ. Ως ένα σημείο δηλώνει «τυχερός» που μένει σε εργατική κατοικία και ο γιος του «πέρασε» στο ΤΕΙ Λάρισας και όχι σε κάποια άλλη πόλη της χώρας, όπου θα νοίκιαζε σπίτι. Ομως, κάθε μήνα, θέλει 300 ευρώ για λογαριασμούς, 60 ευρώ για το φροντιστήριο αγγλικών της κόρης του, 300 ευρώ για τις μετακινήσεις κι αν συνυπολογιστούν κι άλλα έξοδα, όπως της διατροφής, ίσα που τα βγάζουν πέρα.

«Ολα είναι περιορισμένα και τα μετράς - λέει - ακόμα και στη διατροφή και στην ένδυση, ενώ όσον αφορά στη διασκέδαση και στην ψυχαγωγία είμαστε αποκλεισμένοι και "βάζουμε τα κεφάλια μέσα". Ελπίζουμε το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ να σημάνει την αρχή νέων αγώνων για μια καλύτερη ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ