Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΨΥΧΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ
Ζητούν πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών

Την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών και τον καταλογισμό ευθυνών εάν προκύψουν και την αποκατάσταση του κύρους του Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων στη Σούδα Χανίων ζητά με χτεσινή ανακοίνωσή της η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία.

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια μετά από καταγγελίες για κακοποιήσεις ασθενών την περασμένη Παρασκευή και συνεχίστηκαν με νέα καταγγελία για το βιασμό γυναίκας ψυχικά πάσχουσας, που προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα Χανίων και τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης στο ψυχιατρείο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταγγελίες αφορούν το βιασμό 35χρονης ψυχικά πάσχουσας και την κακοποίηση ενός ασθενούς περίπου 40 ετών. Οι κατηγορίες στρέφονται κατά δυο νοσηλευτών, ένας εκ των οποίων έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για βιασμούς και ξυλοδαρμούς.

Ο υπουργός Υγείας Ν. Κακλαμάνης με δηλώσεις του αναγνώρισε ότι ο χώρος της Ψυχιατρικής είναι δύσκολος και παραδέχτηκε ότι σημαντικά προβλήματα προκύπτουν από τις ελλείψεις σε προσωπικό.

Τη θλίψη και αγανάκτησή της για τις καταγγελίες εκφράζει σε ανακοίνωσή της και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τονίζοντας ότι τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές πλήττουν τους εργαζόμενους στην Ψυχική Υγεία, αφού αμαυρώνουν το έργο τους και την προσφορά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ