Κυριακή 26 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δικομματικό γαϊτανάκι

Γρηγοριάδης Κώστας

Πριν από μερικά χρόνια, η ηγεσία της ΝΔ κατηγορούσε τις τότε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ότι αντιγράφουν και εφαρμόζουν την πολιτική της. Και πράγματι, αυτό συνέβαινε. Η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, του μονόδρομου της ΟΝΕ και του ευρώ, των κάθε λογής «απελευθερώσεων» και αντεργατικών διαρθρωτικών αλλαγών, της αέναης, σκληρής λιτότητας για τους πολλούς και των πολύμορφων προνομίων για την πλουτοκρατία, δεν είχε σε τίποτε να ζηλέψει από την πολιτική της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σήμερα, ο Γ. Παπανδρέου, καθώς η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τη ΝΔ ότι «δεν έχει πρόγραμμα και όραμα», έχοντας ολοφάνερες δυσκολίες, να διαμορφώσει έναν αντιπολιτευτικό λόγο.

Μέχρι τις εκλογές του περασμένου Μάρτη, η ηγεσία της ΝΔ κατηγορούσε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για διαφθορά και «πράσινο» κράτος, κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, φαινόμενα διαπλοκής, κλπ. Τώρα, ο Γ. Παπανδρέου κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ, για κομματισμό και «γαλάζιο» κράτος, αναξιοπιστία και αλλοπρόσαλλη πολιτική, προβλήματα συνεννόησης και συντονισμού μεταξύ των στελεχών της. Να 'στε σίγουροι ότι, αργά ή γρήγορα, στο ...αντιπολιτευτικό οπλοστάσιο της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ θα μπουν και τα επιχειρήματα της διαφθοράς, της διαπλοκής, κλπ.

Αυτή είναι η πορεία και η σημερινή εικόνα των εκπροσώπων του δικομματισμού. Οι εργαζόμενοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους και, κυρίως, ας πάρουν τις αποφάσεις τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ