Τετάρτη 3 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ιδιωτικοποιήσεις κερδών

Μέσα στο Μάη θα ανακοινωθούν, λέει, οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την Εμπορική Τράπεζα. Την τρίτη σε μέγεθος τράπεζα της χώρας, την οποία οι κυβερνώντες -παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις τον περασμένο χρόνο- ετοιμάζονται να την προσφέρουν σε κάποιο... στρατηγικό επενδυτή. Σε όποιον, δηλαδή, αποφασίσει να αγοράσει κάποιο μεγάλο ποσοστό μετοχών, με στόχο την εξασφάλιση πολλαπλάσιων κερδών για το μέλλον.

Η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση κάνει τα πάντα να εξασφαλίσει το μέλλον της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Εκείνο που όχι μόνο δεν εξασφαλίζει, αλλά ευθέως υπονομεύει και θέτει σε κίνδυνο, είναι το μέλλον των εργαζομένων. Οπως γίνεται, για παράδειγμα με τους εργαζόμενους της Ιονικής, στην οποία, λίγους μήνες αφότου «προσφέρθηκε» στον Γ. Κωστόπουλο της Τράπεζας Πίστεως, άνοιξε το κεφάλαιο «εθελούσια έξοδος από την εργασία», «περικοπή εργασιακών απολαβών», «δυσμενείς μετακινήσεις προσωπικού» κ.ο.κ.

Βέβαια, για να μην ξεχνιόμαστε, αυτό ακριβώς σημαίνει ιδιωτικοποιήσεις και διαρθρωτικές αλλαγές. Κέρδη για τους «έχοντες» και πολύμορφη αμφισβήτηση των δεδομένων για τους «μη έχοντες»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ