Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Σκιές Κάρτερ για Φλόριντα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί δεν προβληματίζονται. Την Κική ή την Κοκό, ποια να διαλέξουν;.. Αλλωστε γιατί; Η διακομματική συναίνεση είναι πανταχού παρούσα, παρά τις ρητορικές κορόνες στις οποίες επιδίδονται οι δύο υποψήφιοι για το προεδρικό αξίωμα, Κέρι και Μπους, ή τις ανούσιες επιθέσεις που επιχειρούν, προκειμένου να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Το νομοσχέδιο για την περικοπή της φορολογίας προς τις μεγάλες επιχειρήσεις, που θα εξασφαλίσει τουλάχιστον 13 δισ. δολάρια για την «επιχειρηματική επιτροπή» ψηφίστηκε από το Κογκρέσο σχεδόν από απόλυτη πλειοψηφία. Μόνο ένα δημοκρατικός βουλευτής, ο βουλευτής της Βόρειας Καρολίνας Φριτζ Χόλινγκς, το καταψήφισε. Οσο για τον Κέρι, παρότι απουσίαζε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την «Washington Post», όπου δηλώνει την απόλυτη στήριξή του στο επίμαχο νομοσχέδιο.

Στο μεταξύ, ο Τζίμι Κάρτερ, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι οι παρατυπίες των επεισοδιακών εκλογών του 2000 ίσως επαναληφθούν, κατηγορώντας τον Τζεμπ Μπους, κυβερνήτη της Φλόριντα και αδελφό του νυν προέδρου. Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι αλλαγές που είχαν αποφασιστεί μετά τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν το 2000 στη Φλόριντα δεν υλοποιήθηκαν ποτέ και κατηγόρησε τον Τζεμπ Μπους ότι δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία για να «διορθωθούν οι αδικίες σε θέματα ίσης μεταχείρισης ούτε φρόντισε να ληφθούν μέτρα για να μην επαναληφθούν στο μέλλον».

Από τα πυρά του Κάρτερ δε γλίτωσε ούτε η Γκλέντα Χουντ, ανώτατη αξιωματούχος της Φλόριντα, που ανήκει στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, η οποία φρόντισε να συμπεριληφθεί και ο Ραλφ Νέιντερ στην εκλογική λίστα της Πολιτείας, γνωρίζοντας ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος θα «έκοβε» ψήφους από το Δημοκρατικό Κόμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ