Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΓΚΛΗΜΑ εκ προμελέτης - πεταλο Μαλιακού
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υποβαθμίζει τις πολιτικές ευθύνες

Η αποσιώπηση και υποβάθμιση των, αναντίρρητων, πολιτικών ευθυνών, η εναγώνια προσπάθεια για κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού μετά το δυστύχημα και η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της αντίδρασης της κυβέρνησης.

Καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, εμφανής ήταν η κυβερνητική επιχείρηση, προκειμένου να υποβαθμιστούν στο ελάχιστο οι πολιτικές ευθύνες για το νέο εκ προμελέτης έγκλημα, γεγονός που δεν προμηνύει τίποτα θετικό για την κυβερνητική πολιτική όσον αφορά στα «τροχαία». Αν και αυτή τη φορά η κυβέρνηση δεν απέκλεισε την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών, ωστόσο όλες οι δηλώσεις και οι κινήσεις «έδειχναν» προς την πλευρά του «ανθρώπινου παράγοντα», δηλαδή του οδηγού της νταλίκας.

«Η κυβέρνηση, όπως και κάθε κυβέρνηση, οφείλει να λαμβάνει μέτρα», δήλωσε ο Θ. Ρουσόπουλος, υποστηρίζοντας ότι «έχουν ήδη ληφθεί σειρά μέτρων για την εντατικοποίηση των ελέγχων, τόσο στα σχολικά λεωφορεία, όσο και στα οχήματα βαρέως τύπου, τα οποία μετακινούνται στο εθνικό δίκτυο». Ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στα ερωτήματα που αφορούν στην κατάσταση του ελεγκτικού μηχανισμού των εθνικών δρόμων, τον αριθμό των ελέγχων, κ.ο.κ.

Ο Κ. Καραμανλής, κάτω από το βάρος των αρνητικών επιπτώσεων από το «Σινούκ», τέθηκε επικεφαλής των προσπαθειών για την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε, λίγα λεπτά μετά το δυστύχημα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Με εντολή του, στάλθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης, Υγείας και Παιδείας, ενώ αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λεπτομερή αναφορά στα μέσα που διέθεσε η κυβέρνηση για τη μεταφορά των τραυματιών.

Προφανώς, μετά από όλα αυτά, η κυβέρνηση αισθάνεται ότι έκανε το καθήκον της...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ