Τετάρτη 3 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Κινητοποιήσεις για να διατηρηθούν οι διαβάσεις του ΟΣΕ

Το μεγάλο κοινωνικό και κυκλοφοριακό πρόβλημα, που προκαλούν στην πόλη των Τρικάλων τα έργα διαπλάτυνσης της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλα - Καλαμπάκα η οποία διέρχεται μέσα από την πόλη, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Πατάκης και Ν. Γκατζής.

Με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, χαρακτηρίζουν δικαιολογημένη την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής, που προγραμματίζουν κινητοποιήσεις, με αίτημα να διατηρηθούν οι υφιστάμενες διαβάσεις μέχρι να βρεθεί άλλη λύση. Οπως υπογραμμίζεται στην Ερώτηση, με τα έργα διαπλάτυνσης ο ΟΣΕ καταργεί όλες τις υφιστάμενες διαβάσεις, εκτός από δύο, και μ' αυτό τον τρόπο αποκόπτει από το υπόλοιπο τμήμα της πόλης τις συνοικίες Σαράγια, Γαρδικάκι, Γκαζέλο, Πυργετό και Κηπάκι. Ετσι, δημιουργείται ένα μεγάλο κοινωνικό και κυκλοφοριακό πρόβλημα, αφού οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα είναι πλέον αναγκασμένοι να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να χρησιμοποιήσουν τις δύο διαβάσεις που απομένουν στην οδό Πύλης και την άλλη προς Πύργο. Ιδιαίτερο πρόβλημα, τονίζουν οι δύο βουλευτές, θα αντιμετωπίσουν οι μαθητές που αποκόπτονται από τα σχολεία τους. Και προσθέτουν ότι παράλληλα θα επιδεινωθεί και το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης με την κατακόρυφη αύξηση της κίνησης στις δύο διαβάσεις που απομένουν.

Καταλήγοντας οι Γ. Πατάκης και Ν. Γκατζής ρωτούν τους υπουργούς Μεταφορών - Επικοινωνιών και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης αν προτίθεται η κυβέρνηση να σχεδιάσει άμεσα και να εφαρμόσει άλλες εναλλακτικές λύσεις, καθώς επίσης και τι θα κάνει για να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για τη διατήρηση των υφιστάμενων διαβάσεων μέχρι να βρεθεί άλλη λύση. Προτίθεται να τις διατηρήσει ως φυλασσόμενες τις διαβάσεις αυτές;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ