Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΚΕΡΑΝΗΣ»
Οι εργαζόμενοι να αντισταθούν στα αντιλαϊκά σχέδια

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, όπως ανεργία, χαμηλά εισοδήματα, ιδιωτικοποίηση της υγείας, της παιδείας, το χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που άσκησε το ΠΑΣΟΚ και ακολουθεί με μαθηματική ακρίβεια η κυβέρνηση της ΝΔ, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης ανάμεσα στους εργαζόμενους της καπνοβιομηχανίας «Κεράνης» στον Πειραιά και την Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτή του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί στο εργοστάσιο.

Ανάμεσα στους εργαζόμενους ήταν παράλληλα έκδηλη η ανησυχία για το μέλλον της δουλιάς τους με δεδομένη την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία στηρίζει τις πολυεθνικές εταιρίες και μειώνει ολοταχώς την ελληνική παραγωγή καπνού. Τα ελληνικά εργοστάσια πλέον δεν μπορούν να αντέξουν στο διεθνή ανταγωνισμό και οδηγούνται στη συρρίκνωση ή το κλείσιμο. Ετσι και οι 180 εργαζόμενοι του εργοστασίου βρίσκονται στην ουσία μπροστά σε ένα αβέβαιο εργασιακό μέλλον και μαζί τους όλη η αλυσίδα των εργαζομένων (από καπνοπαραγωγούς μέχρι περιπτεράδες) που εμπλέκεται στην παραγωγή του καπνού και στη διάθεση των τσιγάρων.

Η Ελπίδα Παντελάκη κάλεσε τους εργαζόμενους, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την πολιτική που ασκείται τα τελευταία χρόνια, από το ρόλο που παίζουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και να συσπειρωθούν γύρω από τα ταξικά σωματεία που στηρίζουν τα συμφέροντά τους.

Παράλληλα τους κάλεσε να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΚΚΕ στις 9 Οκτώβρη, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση πως θα αντισταθούν στην πολιτική της και δυναμικά θα διεκδικήσουν αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, καλύτερη ποιότητα ζωής με δωρεάν και δημόσια υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, διασφάλιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Πως δε θα ανεχτούν άλλες θυσίες από τους εργαζόμενους προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ