Τετάρτη 3 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Αποκλείστηκαν λόγω ... μετακόμισης

Η μεταφορά των γραφείων της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», από το Ζάππειο στη λεωφόρο Κηφισίας, ήταν η αιτία για τον αποκλεισμό τεσσάρων μελετητικών γραφείων της Βόρειας Ελλάδας από τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το Ολυμπιακό Χωριό...

Αυτό τουλάχιστον υποθέτει ο πρόεδρος του ΤΕΕ - Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, Γ. Αικατερινάρης, ο οποίος με επιστολή του προς την ΟΕΟΑ ζητά την επανεξέταση της παραλαβής των μελετών του διαγωνισμού για το Ολυμπιακό Χωριό.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν δύο μελετητικά γραφεία προσκόμισαν τις μελέτες συμμετοχής στο διαγωνισμό μέσω εταιρίας ταχυδρομικών υπηρεσιών (κούριερ) στο Ζάππειο (προηγούμενη έδρα της ΟΕΟΑ). Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Ζαππείου αρνήθηκαν να παραλάβουν τις μελέτες μια και η εταιρία είχε μετεγκατασταθεί στην Κηφισίας, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από το διαγωνισμό οι δύο μελετητές. Το ίδιο συνέβη και με δύο άλλες μελετητικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, που έστειλαν τις μελέτες τους αεροπορικώς τη μέρα λήξης του διαγωνισμού. Οι συγκεκριμένες μελέτες έφτασαν τελικά εκπρόθεσμα στην ΟΕΟΑ και η Επιτροπή Αξιολόγησης του διαγωνισμού τις απέρριψε.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ σημειώνει ότι «το ΤΕΕ αναμένει ενέργειες της Οργανωτικής Επιτροπής, οι οποίες θα αποκαταστήσουν τη δίκαιη αντιμετώπιση όλων όσοι έστειλαν τις μελέτες μέχρι και την ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού. Στην περίπτωση που δε διασφαλιστούν οι προσδοκώμενοι ισότιμοι όροι συμμετοχής, το ΤΕΕ/ΤΚΜ είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει σε ό,τι απαιτείται για να προασπίσει το δίκαιο των θιγόμενων μελών του».

Από την πλευρά της ΟΕΟΑ, στελέχη της τονίζουν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το διαγωνισμό και πως τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται στην προκήρυξή του. Στο μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ της ΟΕΟΑ, θα ανοιχτούν οι φάκελοι με τα στοιχεία των υποψηφίων που κέρδισαν το διαγωνισμό και θα ανακοινωθούν οι νικητές.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη βδομάδα η Επιτροπή Αξιολόγησης παρέδωσε στο ΔΣ το πρακτικό αξιολόγησης των υποψηφίων τεχνικών γραφείων, το οποίο και εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΔΣ της εταιρίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γκρίνια προκαλεί το μικρό ενδιαφέρον των μελετητών (2000-02-26 00:00:00.0)
Κομφούζιο με το Ολυμπιακό Χωριό! (1999-12-16 00:00:00.0)
Εκπληρώθηκε η επιθυμία αμερικανικών εταιριών! (1999-12-04 00:00:00.0)
Απέτυχαν τα έργα... πέτυχαν οι μάνατζερ (1998-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ