Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Στο εδώλιο η περιφρούρηση της απεργίας!

Με τις κατηγορίες της «απαγόρευσης στους εργαζόμενους με πρόθεση να προσέλθουν στην εργασία τους» και ότι «ενθάρρυναν(;!) με την παρουσία τους χωρίς να αποτρέψουν αγνώστους που προπηλάκισαν αφού ήδη είχαν αποφασίσει(;;!!) να επιτεθούν κατά των εγκαλούντων(;;;!!!)» δύο στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στη Μεσσηνία, ο Γιάννης Λυριτζής και ο Πέτρος Ζερβάκος θα δικαστούν την Παρασκευή 1 Οκτώβρη, στην Καλαμάτα.

Η... αμαρτία τους είναι ότι τον Ιούνη του 2002, περιφρούρησαν στο Διοικητήριο την απεργία ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με το οποίο η κυβέρνηση και το κεφάλαιο έπαιρναν πίσω ένα από τα σπουδαιότερα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Τη μήνυση εναντίον των δύο κομμουνιστών κατέθεσαν οι Χαράλαμπος Λυμπερόπουλος, προϊστάμενος της ΤΥΔΚ, Ιωάννης Κυβέλος, πρώην γ.γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιωάννης Γκότσης, μηχανικός και ο Γιώργος Σαραντόπουλος, αστυνομικός.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ σημειώνει πως «πρόκειται για πολιτική - τρομοκρατική δίωξη, όπως και εφτά άλλες που έχουν γίνει στο νομό μας και σε ολόκληρη τη χώρα εναντίον πρωτοπόρων εργατοϋπαλλήλων, αγροτών, εκπαιδευτικών, μαθητών και αγωνιστών του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Εχει στόχο να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων για να περάσει, όπως νομίζουν, πιο εύκολα, η νέα επέλαση κατά των ασφαλιστικών και των άλλων κατακτήσεων της εργατικής τάξης, να εξασφαλίσουν ανοχή στην ανέχεια. Αποκαλύπτεται, επίσης, το "σεμνό" και "ταπεινό" προσωπείο της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία, όπως και το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων».

Στη συνέχεια, η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, καλεί τους εργαζόμενους να εκφράσουν την πλήρη αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συναδέλφους τους, να παλέψουν ενάντια στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που ετοιμάζουν το κεφάλαιο και η κυβέρνηση και καταλήγοντας απευθύνει προσκλητήριο σε όλο το νομό να συμμετάσχει μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ, στις 9 Οκτώβρη, στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ